جاکارتا - خبرگزاری مهر : رسانه های اندونزی علاوه بر بررسی تحولات کشورشان، به تحولات جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده و پافشاری کشورمان بر حقوق مشروع هسته ای خود را با وجود فشارهای گسترده غرب، سبب سرخوردگی و ناامیدی آمریکا و متحدانش دانستند.

الف- اخبار ایران 

روزنامه کوران تمپو با درج مصاحبه ای در شماره اخیر خود با یکی از مقامات عراقی به نام احمد عبد الغفور السامری که توسط این روزنامه وزیر دین و اوقاف عراق عنوان گردیده بود، از سوی بخش رسانه ای نمایندگی ایران جوابیه ای برای روزنامه مذکور ارسال گردید.این پاسخ در شماره امروز تمپو بطور کامل درج گردیده که بشرح ذیل می باشد:

با توجه به مصاحبه آن روزنامه با یکی از مقامات عراقی به نام. احمد عبد الغفور السامری که اشتباها توسط تمپو وزیر دین و اوقاف عراق عنوان گردیده بود و طرح مطالبی توسط نامبرده  اعلام می دارد که: «روابط برادرانه دو ملت ایران و عراق دارای ریشه های تاریخی و فرهنگی مشترک و مستحکمی است و اقتدار و امنیت عراق به نفع همه کشورهای منطقه بویژه ایران است . ایران از امنیت عراق بیشترین بهره را می برد و لذا ادعای وی در خصوص باصطلاح مداخله ایران در امور عراق بطور کلی بی اساسی و خالی از صحت بوده و نیز ادعای نامبرده مبنی بر ارسال سلاح برای القاعده و شبه نظامیان شیعه عراقی، کذب محض و ناشی از تصورات شخصی نامبرده می باشد.
تمپو در ادامه ضمن تشکر از پاسخ این سفارت اضافه کرده که این مقام عراقی «رئیس دادگاه اهل تسنن اوقاف عراق » هستند که معادل وزیر اموردینی می باشد. روزنامه توضیح داده که این موضوع هم سطح وزیر بودن نامبرده را از برگزار کنندگان سمینار متفکران جهان اسلام نیز استفسار کرده است.


روزنامه  کمپاس نیز با درج مطلبی نوشت: آیا ایران براستی تنگه هرمزکه خلیج فارس و دریای عمان را به یکدیگرمتصل خواهد نمود را مسدود خواهد نمود؟ پس از اینکه شش کشور بزرگ غربی ایران را به اتخاذ تحریم های جدید تهدید نمودند، جمهوری اسلامی ایران نیز تهدید کرد که تنگه هرمز را مسدود خواهد نمود.
کشورهای غربی خواهان توقف فعالیت های غنی سازی اورانیوم ایران می باشند و حاضر شده اند درقبال آن به این کشور کمک های فنی در بخش هسته ای ارائه نمایند.اگر ایران به تهدید خود جامه عمل بپوشاند ارسال 40 درصد از نیاز دنیا به نفت با خطر جدی روبرو خواهد شد. با وجود اینکه نفت از طریق لوله نیز قابل ارسال به مناطق دیگری می باشد ولی از حالا می توان مشاهده نمود که مسدود شدن تنگه هرمز چه تبعاتی بهمراه خواهد داشت. قطعا اختلال در ارسال نفت به دیگر کشورها موجب افزایش قیمت آن در بازارهای جهانی خواهد شد. در چنین وضعیتی توسل به گزینه نظامی بیش از هر زمان دیگری ممکن بنظر می رسد.

روزنامه های کمپاس – کوران تمپو به نقل از رویترز – فرانس پرس – آسوشیتد پرس نوشتند: گفته می شود آمریکا بهمراه چهار کشور دیگر عضو دائم شورای امنیت و آلمان خواهان اتخاذ تحریم های بیشتری علیه ایران در شورای امنیت می باشند با این وجود پیش بینی می شود تنها 4 کشور از میان این 6 کشور شورای امنیت را برای تصویب قطعنامه جدید، ایران را تحت فشار بگذارند زیرا احتمال می رود که روسیه و چین با تحریم جدید ایران مخالفت کنند.

"دانا پرینو" سخنگوی کاخ سفید طی سخنانی با اشاره به 3 قطعنامه تصویب شده علیه ایران گفت : با توجه به اینکه ایران به بسته پیشنهادی غرب پاسخی نداده است لذا راه دیگری جز تحریم هرچه بیشتر این کشور در شورای امنیت سازمان ملل باقی نمی ماند. به گزارش روزنامه Washangton Post  و New York Times آمریکا با نامه ایران که روز سه شنبه به اتحادیه اروپا ارسال شدمخالف کرده است.یکی از دیپلمات های آمریکایی درخصوص نامه ارسالی ایران به اتحادیه اروپا گفت : ما پیش بینی می کردیم که ایران در نامه خود تنها حاضر به ارائه پاسخ درقبال پاسخ ما به چند نکته در این بسته پیشنهادی می باشد و این موضوع برای ما قابل قبول نیست.

روزنامه کمپاس در مقاله ای نوشت : "معمر قذافی" رهبر لیبی به ایران هشدار داد که مواضع قلدرانه تنها موجب رویارویی یک کشور با حمله نظامی خواهد شد. وی با بیان اینکه ایران می تواند به وضعیت عراق دچار شود، گفت : زمانی که تصمیم حمله نظامی به ایران گرفته شود این کشور به حال روز فعلی عراق دچار خواهد شد، زیرا ایران قوی تر از عراق نیست و همچنین این کشور از تسلیحات دفاعی لازم برخوردار نیست.
لازم بذکر است از سال های پیش لیبی، عراق و ایران بدلیل تلاش بدلیل برنامه های هسته ایشان و تسلیحات شیمیایی مورد تحریم بودند ولی در سال 2003 لیبی اعلام نمود که حاضر است با غرب همکاری کند.

ب- اخبار و تحولات داخلی اندونزی

روزنامه کوران تمپو در باره مسائل داخلی نوشت: شریف الدین حسن معاون دبیر حزب دمکرات اظهار کرد هرچند محبوبیت یودیونو کاهش یافته ولی ائتلاف احزاب طرفدار  او در انتخابات 2004 هنوز به یودیونو وفادار هستند. نظرسنجی عمومی نشان می دهد ، کاهش محبوبیت یودیونو بیشتر به خاطر سیاست ناقص او علیه فساد مالی  است.  برکنار نشدن وزیر جنگل داری و وزیرطرح توسعه  ازکابینه یودیونو یکی از نمونه سیاستها ی ناقص یودیونو است. ولی شریف الدین اعتقاد دارد کاهش محبوبیت یودیونو بیشتر بعلت سیاست بالا بردن قیمت سوخت است.

ولی به عقیده شریف  الدین، در چند ماه آینده، به خاطر  برخی از برنامه ها ی دولت ، مثل کمک نقدی به فقراء ، کمک به مدارس و وام برای مردم ،  محبوبیت یودیونو دو باره عوج می گیرد. آقای رسلی خیر الانور معاون دبیر کل شورای مرکزی حزب گلکار و یکی از طرفداران حزب یودیونو درسال 2004، گفت هنوز تصمیمی برای ادامه ائتلاف با حزب دمکرات در سال 2009 گرفته نشده است. بعد از انتخابات نمایندگان مجلس، چنین تصمیمی گرفته می شود.
  

2- اخبار اقتصادی

روزنامه بیزنس ایندونزیا نیز نوشت: وزیر بازرگانی اندونزی در مصاحبه با این روزنامه یادآور شده در مذاکرات دور دوحه توافقات زیادی بدست آمد، ولی سه موضوع اصلی برای اندونزی نهائی نشده است .بگفته وی مکانیسم تامین ویژه کاهش ویژه تولید و سوبسید جزء موارد ناتمام است.ما انتظار داریم  با ادامه این مذاکرات در ماه سپتامبر آینده، این موضوعات کامل شود و این بستگی به آمریکا و هند دارد.وی افزود مذاکرات اخیر خیلی سخت بود زیرا کشورهای توسعه یافته خواهان افزایش مالیات بر واردات از مقصد کشورهای در حال توسعه بودند.بنظر وی ما قبل از انجام هرگونه جرمی متهم شده ایم و کشورهای توسعه یافته نباید این رویه را ادامه دهند. کشورهای در حال توسعه می توانند  10 تا 20 درصد افزایش مالیات بر واردات را تحمل کنند اما کشورهای توسعه یافته تقاضای 40درصد افزایش را دارند که این غیر ممکن است.نهایتا هند 12% را پیشنهاد کرد.

3- اخبار فرهنگی

روزنامه کوران تمپو نوشت : رئیس سازمان هماهنگ کننده تنظیم خانواده اندونزی توضیح داد گرچه  رشد جمعیت اندونزی نسبتا بالا  است و به 1،3 در صد در  سال می رسد، ولی کشورهای دنیا  اندونزی را در کاهش نرخ تولد نسبتا موفق توصیف کرده اند. این موفقیت مورد  توجه  جامعه بین المللی قرار گرفته  است . به همین جهت،  تعدادی از کارشناسان کشورهای یمن، کنیا، کامبوج، اتیوپی و ..... در مورد روش تنظیم خانواده دراندونزی آموزش خواهند دید.  چهار کشور ذکر شده با رشد جمعیت  بالای 2،5 در صد مواجه هستند. این اولین مرحله از چهار مرحله برنامه تنظیم خانواده است که  طی یک ماه تا 4 سپتامبر 2008  بر گذار می شود.

ج- اخبار روابط خارجی اندونزی

روزنامه  ایندوپس نوشت : برای محصلین اندونزیائی که می خواهند به منظور گردش به استرالیا سفر کنند یا محصلان استرالیائی که می خواهند سفر تفریحی به  اندونزی داشته با شند ،در خلال گردشگری می توانند مشغول به کار هم بشوند . در مصاحبه با خبرنگاران، وزیر حقوقی و حقوق بشر  اندونزی آقای اندی متلتا و وزیر مهاجرت و شهروندی استرالیا ، سناتور  Chris Evans در باره این توافق گفتند، امیدوارند  تا آخر امسال، این توافقنامه به امضاء برسد.

 وزیر مهاجرت استرالیا گفت با این ویزا جوانان دو کشور می توانند سفر کنند و تجربه کسب کنند، و روش زندگی و فرهنگ متفاوت همراه کار از نزدیک را احساس و درک بکنند. این نوع توافق برای رابطه آینده دو کشور بسیار مثبت  است و محصلین می توانند  به  هر دو زبان کاملا مسلط بشوند. مردم استرالیا می توانند در منطقه جاوه و بالی بعنوان معلم زبان انگلیسی یا در  هتلها مشغول بکار شوند.