محمد اسماعیل خیامی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد اظهار داشت: در حال حاضر داروهای مهم و حیاتی آلبومین، ایموتوگلوبین و بعضی دیگر از فرآورده های دیگر خونی از خارج کشور وارد می شود.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که این داروها بیش از یک سوم از واردات دارو را به خود اختصاص می دهند.
مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به مزایای احداث و راه اندازی پالایشگاه های خونی در کشور و به ویژه در استان اظهار داشت: کاهش هزینه های واردات دارو، استفاده از صادرات داروی خام به کشورهای اروپایی برای پالایش از اهداف این کار است.
وی در خصوص راه اندازی مجدد تنها پالایشگاه خونی ایران بعد از دو سال نیز عنوان کرد: پالایشگاه خون تهران به علت مشکلاتی، دو سال پیش تعطیل شد که تلاش می شود امسال به بهره برداری رسد.
خیامی بحث تحریمهای اقتصادی و علمی را یکی از مهمترین معضلات برای خرید و انتقال فناوریهای نوین به صنعت خون کشور دانست و عنوان کرد: هم اکنون استان خراسان رضوی برای تامین و توزیع خون شهروندان هیچ گونه مشکلی ندارد.
وی با اشاره به آمارهای امیدبخش انتقال خون در استان تشریح کرد: در سه ماهه نخست امسال 38 هزار نفر برای اهداء خون مراجعه کردند که 30 هزار نفر حائز شرایط این اقدام خداپسندانه بودند.
مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه سرانه مصرف خون در استان بیش از 10 هزار واحد خون است، خاطرنشان کرد: میزان رشد مراجعه کنندگان برای اهدای خون در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار درصد بوده است.