رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از بازگشایی مجدد مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان پس از دو سال و معرفی رئیس جدید این مرکز در آینده نزدیک خبر داد.

مهدی مصطفوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کار فرهنگی در پاکستان و بحث زبان فارسی در اولویت کارهای فرهنگی ماست به همین خاطر سعی کردیم یکسری از مشکلات و نواقصی را که در این رابطه داشتیم، برطرف کنیم.

وی افزود: مرکز تحقیقات زبان فارسی در پاکستان را تقویت کرده و مصمم هستیم که این کارهای تقویتی را بیشتر ادامه بدهیم. به همین منظور و با تمهیداتی که فراهم شد، نیروی انسانی مان را در پاکستان تقویت کردیم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: ما در همکاری هایی که با مسئولین فرهنگی پاکستان داریم، سعی می کنیم این کار مشترک ارزشمند فرهنگی را با پاکستان انجام دهیم و فکر می کنم که نزدیکی های فرهنگی بین دو ملت و دو کشور به اندازه ای زیاد هست که بتوان از ظرفیت های این روابط نزدیک نهایت استفاده را کرد.

مصطفوی اضافه کرد: این مرکز هم به زودی و مجددا بازگشایی می شود و فعالیت اش را از سر می گیرد. مسئول مرکز هم انتخاب شده اما باید روال اداری این کار انجام شود تا در آینده نزدیک معرفی شود.

به گزارش مهر، مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان از سال 1350 و بر اساس مصوبه ای میان دولتهای این دو کشور تاسیس شد و هدف از راه اندازی آن مبادلات فرهنگی و ادبی در قلمرو زبان فارسی میان ادبا و اندیشمندان منطقه بود و هم اینک نیز زیر نظر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (اداره کل آسیا و اقیانوسیه) اداره می شود. با این وجود از شهریور ماه سال 1385 تاکنون بدون رئیس رها شده و فعالیت های آن عملا به حال تعطیلی درآمده است.

این مرکز اهداف و وظایف ذیل را برای خود تعریف کرده است: خریداری و جمع آوری نسخ خطی فارسی ارزشمند، تدارک کتابها و منابع چاپ فارسی و عربی و انگلیسی و اردو برای استفاده محققان و مراجعان، ارتباط با مراکز علمی و تحقیقاتی و دانشگاه های پاکستان که به آموزش زبان فارسی مشغول اند، بازنویسی و تصحیح متون خطی توسط اساتید، انتشار فصلنامه های فرهنگی، گردهمایی و نشست با اساتید فارسی و فارسی دانان، بررسی طرحهای تحقیقاتی، راه اندازی بخشهای کتابخانه و اسناد، ارتباط گیری با محققان و...

مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان تا پیش از این به ریاست نعمت الله ایران زاده - مصحح و استاد فعلی دانشگاه علامه طباطبایی - اداره می شد و فصلنامه ای به نام "دانش" را هم منتشر می کرد. با اتمام ماموریت ایران زاده در پاکستان، سرپرستی این مرکز به رایزن فرهنگی ایران در آن کشور سپرده شد اما از آن پس فعالیت های مرکز تقریباً به حالت تعطیلی درآمد.