به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد جواد محمدی زاده پیش از ظهر امروز در نشست هم اندیشی کریدور علم و فناوری رضوی با مناسب خواندن تعامل بین دو کشور ایران و مالزی خاطر نشان کرد: 30 درصد منابع مورد نیاز طرح کریدور علم و فناوری رضوی را کشور مالزی تامین خواهد کرد و ما در این زمینه از تجربه موفق مالزی استفاده می کنیم.
وی با بیان اینکه کریدور علم و فناوری رضوی طرحی برای جهانی شدن است که بستر آن مبتنی بر علم و دانش است، اظهار داشت: طرح ایجاد کریدور علم و فناوری رضوی بلندترین گام برای ارتقا و پیشرفت خراسان رضوی محسوب می شود.
وی با اشاره به مطالعات صورت گرفته طی دو سال گذشته گفت: کارهای مطالعاتی این طرح به پایان رسیده و از امروز باید کارهای اجرایی آن در تمام بخشهای ذیربط آغاز شود.
محمدی زاده با تاکید بر ارزشمند بودن طرح کریدور علم و فناوری رضوی افزود: قبل از اینکه این طرح را یک کار علمی ببینیم، باید از نقطه نظر اعتقادی و ایمانی نیز به این موضوع توجه داشته باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد: با بکارگیری این تکنیک و فناوری طی 10 سال آینده یک مدل موفق در خراسان رضوی ایجاد خواهد شد که علاوه بر تامین نیاز داخلی در خارج از کشور نیز الگوی مناسبی دراین زمینه ارائه خواهد شد.
محمدی زاده با بیان اینکه خراسان رضوی در زمینه کارهای اجرایی پیشتاز است، ابراز داشت: علیرغم اینکه تنها شش ماه از تصویب این طرح می گذرد به موفقیت های مطالعاتی ارزشمندی در این زمینه دست یافته ایم.
وی همچنین یادآور شد: ضروری است تا در این راستا گام های برنامه ریزی شده، دقیق و هدفمندی توسط مراجع قانونی برداشته شود.
استاندار خراسان رضوی در خصوص اقدامات صورت گرفته گفت: با مطالعات صورت گرفته فعالیتهای مربوط به امکان سنجی و موقعیت سنجی طرح به پایان رسیده که در این زمینه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دفتر ریاست جمهوری و سایر مراجع کمکهای شایانی برای گرفتن مجوزهای مورد نیاز به خراسان رضوی کرده اند.
وی با بیان اینکه طرح کریدور علم و فناوری رضوی در فاصله بین فرودگاه مشهد تا چناران احداث می شود، افزود: این منطقه بدلیل اینکه مهم ترین کانون اقتصادی مشهد و استان محسوب می شود و شهرکهای مهمی از جمله شهرک صنعتی در این منطقه واقع شده است از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه طرح کریدور علم و فناوری، طرحی فراملی برای مسلمانان کل منطقه محسوب می شود، ابراز داشت: منطقه ای که برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است، هیچ مشکلی از نظر ارتباطات و زیرساختها ندارد.
محمدی زاده با اشاره به مرزهای طولانی خراسان رضوی با کشورهای همسایه خاطر نشان کرد: این طرح از نظر اقتصادی باعث گشوده شدن مرزهای شرق کشور برای سرمایه گذاران خواهد شد.
همچنین در این جلسه رضا عبدالملکی معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استاندار ی خراسان رضوی گفت: استان خراسان رضوی به لحاظ اقتصادی و علمی از پتانسیل خوبی برای ایجاد اقتصاد دانش بنیاد برخوردار است.
عبدالملکی ایجاد کریدور علم و فناوری رضوی را گامی مهم برای استان عنوان کرد و افزود: ایجاد این طرح سبب ارتقای نوآوری و توسعه علم وفناوری و در نتیجه توسعه تولید و اقتصاد و ایجاد جامعه دانایی محور می شود.
وی افزود: بعد از استان اصفهان، خراسان رضوی دومین استانی است که مجوز طرح کریدور را از دولت دریافت نموده است.
وی خاطر نشان کرد: با گذشت کمتر از شش ماه تمام کارهای اجرایی و قانونی طرح پایان یافته است.
عبدالملکی با اشاره به سفر دوم رئیس جمهور به استان تصریح کرد: در سفر دوم هیئت دولت به استان پیشنهاد این طرح توسط استاندار خراسان رضوی مطرح شد و در همان سفر به تصویب رسید.
وی اذعان داشت: مطالعات این طرح طی مدت یکسال و نیم پایان یافت و با کمک پنج وزارتخانه اصلی کارهای مربوط به اخذ مجوز انجام گرفت.
در ادامه این هم اندیشی پروفسور عبدالرحمن عابدین مدیر طرح کریدور خراسان رضوی و نماینده کشور مالزی در اجرای این طرح اظهار داشت: با اجرای طرح کریدور در مالزی بعد از 12 سال شاهد موفقیتهای ارزشمند اقتصادی در این زمینه بوده ایم و هم اکنون مایلیم تا این تجربه خوب را در اختیار طرح کریدور خراسان رضوی قرار دهیم.
وی با بیان اینکه طرح کریدور علم و فناوری در دستیابی خراسان رضوی به اقتصادی برتر نقش بسزایی خواهد داشت، افزود: ارزش این طرح در 10 سال آینده مشخص می شود و بعد از اجرای این طرح مشهد به یک شهر الکترونیک تبدیل خواهد شد.
مدیر طرح کریدور خراسان رضوی اذعان داشت: ایران کشوری است که دارای پتانسیلهای خوبی برای پیشرفت اقتصادی است و ما معتقدیم از طریق ارائه امکانات نرم افزاری می توانیم با ایران همکاری کنیم.
عابدین خاطر نشان کرد: گروهی از مالزی مأمور انجام تحقیقات و مشاوره در این طرح هستند که کارهای تخصصی و کارشناسی به اتمام رسیده است و امیدواریم که مالزی بتواند در این طرح به موفقیت برسد.
وی با بیان اینکه بعد از اجرای طرح کریدور در مالزی بیش از پنج هزار شرکت خارجی در این کشور سرمایه گذاری کردند که ناشی از موفقیت طرح کریدور بود، اظهار امیدواری کرد اجرای طرح کریدور علم و فناوری در خراسان رضوی نیز همین موفقیت را داشته باشد.