شیراز - خبرگزاری مهر: محمد حسن نکویی مهر از زمینه های صدور خدمات فنی و مهندسی و صنایع غذایی به عنوان وجوه مشترک همکاری اقتصادی بین فارس و در مجموع ایران با کشورهای آفریقایی یاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، نکویی مهر ظهر امروز در همایش یک روزه بررسی فرصت های تجاری ایران و آفریقا، در شیراز افزود: چه در ایران و چه درکشورهای آفریقایی فرصتهای گسترده ای برای استفاده های تجاری وجود دارد و در این رابطه امکانات لازم نیز فراهم آمده است.

وی ضمن تشریح فرصتهای اقتصادی برای توسعه روابط بین ایران و کشورهای آفریقایی افزود: صنایع شیمایی، خدمات فنی و مهندسی، صنایع تکمیلی و غذایی و... از جمله ویژگیهای استان فارس و ایران است که در روابط تجاری با آفریقا می توان مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس سازمان بازرگانی استان فارس با اشاره به اینکه هم ایران و هم کشورهای آفریقایی در شرایطی هستند که می توانند به سرمایه گذاریهای مشترک فکر کنند، گفت: محصولات ایرانی از لحاظ کیفیت و قیمت تناسب خاصی با نیازهای کشورهای آفریقایی دارد از این رو می توان از فرصت مذکور برای توسعه روابط تجاری خود با قاره آفریقا تلاش کرد.

وی ضمن ارائه آماری از وضعیت جغرافیایی کشورهای آفریقایی، عنوان کرد: کشورهای قاره آفریقا مساحتی حدود 20 درصد مجموع خشکیهای جهان را به خود اختصاص داده و یک هفتم جمعیت جهان نیز در این کشورها جای گرفته است.

نکویی مهر با بیان اینکه قاره آفریقا مشتمل بر 54 کشور است که 40درصد از کشورهای عضو غیر متعهدها را نیز تشکیل می دهند، افزود: به لحاظ این ویژگی و هم موقعیت خاصی که آنها در مجامع اتحادیه های بین المللی دارند توسعه ارتباط بین ایران و آفریقا برای ایران حائز اهمیت است.

وی با اعلام اینکه قدرت خرید بازارهای آفریقایی طی مدت گذشته رو به افزایش گذاشته است، افزود: این کشورهای آفریقایی در حوزه واردات 100درصد و حجم تجارت 110درصد طی چند سال گذشته رشد داشته اند.

رئیس سازمان بازرگانی استان فارس اضافه کرد: نگاه به شرق در کشورهای آفریقایی در حال حاضر بسیار فعال است و مسئولان بخش دولتی و خصوصی آنها، علاقه مناسبی برای توسعه روابط تجاری خود با ایران دارند.

نکویی مهر در عین حال خاطرنشان کرد: ضعف روابط اتاقهای بازرگانی کشورهای آفریقایی با اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و عدم روابط دیپلماتیک در بعضی کشورهای آفریقایی، عم وجود توافقنامه تجاری با کشورهای آفریقایی در مقابل رقبایی از کشورهای اروپایی و آمریکایی، عم برقراری خط هوایی مستقیم از ایران به کشورهای آفریقایی و عدم شناخت بازار آفریقا از کالاهای ایران از جمله مسائلی بوده که باید آن را بررسی و نسبت به اصلاح و رفع آن اقدامات لازم صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: راه اندازی خطوط کشتیرانی، حضور استان فارس در جلسات و همایشها به عنوان استان معین در رابطه به تجارت با آفریقا و... از جمله اقداماتی است که در رابطه با احیا زیر ساختهای توسعه روابط، تاکنون در قدم های اول انجام شده است.

درادامه همایش رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن شیراز نیز گفت: علاوه بر تشریح پتانسیل های مناسبی که در بازارهای ایران و قاره آفریقا وجود دارد می توان در حوزه گردشگری و جذب توریست نیز اقداماتی انجام گیرد زیرا در ایران از لحاظ برخورداری از آثار تاریخی فراوان و در آفریقا نیز به خاطر وجود طبیعت زیبا و دیدنی شرایط مناسبی برای رشد این بخش وجود دارد.

جمال رازقی افزود: تاکنون دو تفاهم نامه تجاری با کشورهای تانزانیا و اوگاندا منعقد شده و سفارتهای این دو کشور در ایران برای توسعه رابط خود باید تلاشهای بیشتری را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تامین نیازها نظیر مشکلات بانکی، حمل و نقل و... سطح مبادلات و روابط اقتصادی خود را با کشورهای آفریقایی افزایش دهیم.