خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: "روز جهانی مسجد" فرصتی است تا برخی گردهای فراموشی که امور مختلف مساجد را در برگرفته زدوده و دستگاههای مسئول برای خروج این فضاهای انسان‌ساز از تمرکز بر فعالیتهای تک‌بعدی و فصلی اقدام کنند.

مسجد پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان است و نماز جماعت و تشکیل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر هماهنگی و انسجام اسلامی است .

در صفوف به هم فشرده نمازگراران ، دلهای پاک مؤمنان مانند قطره های آب به یکدیگر پیوند می خورند تا اتحاد، قدرت و اقتدار مسلمانان را به نمایش بگذارند .

به روایت تاریخ پیامبر گرامی اسلام پایه گذار اولین مسجد است . آن حضرت مکانی را پایه گذاری کرد که علاوه بر عهده دار بودن نقش روحانی و معنوی، کانون فعالیتهای اجتماعی مسلمانان نیز بود. 

پیروزی انقلاب اسلامی ایران نمونه ای عینی برای اثبات جایگاه سازنده مساجد است، این پایگاههای معنوی در جریان پیروزی انقلاب و مینطور پس از آن، جنگ تحمیلی ، پایگاههاییبراس سازماندهی بسیاری از حرکتهای معنوی  و فرهنگی بودند .

نگرش اسلام به مسجد تنها نگرش به جایگاهی برای عبادت و اقامه نماز جماعت نبوده و نیست، بلکه مساجد همواره در جایگاه یک پایگاه دینی و در برخی زمانها، پایگاه حکومت، نقش آفرین بوده اند .

بی تردید در دنیای امروز که وسایل ارتباط جمعی گسترده شده و سرگرمیهای متنوعی نیز برای اقشار مختلف به ویژه جوانان فراهم شده، مساجد باید بتوانند با برنامه هایی جذاب و سازنده، خوراک فکری مناسب را در اختیار گروههای مختلف قرار دهند، به این ترتیب افکار عمومی به درستی و به صورت ریشه ای مبانی دینی را درک و دریافت کرده و پاسداران ارزشهای دینی خواهند بود.

روز جهانی مسجد یادآور مناسبی برای مسئولانی است که فعالیتی در امور مساجد دارند تا به صورت سالانه فعالیتهای انجام شده در این پایگاهها را بررسی و برای هرچه بهتر شدن امور، برنامه ریزیهای منسجم و کارشناسی شده ای داشته ، با پرداخت صحیح و مناسب به آنها، زمینه تعالی فرد و جامعه را فراهم آورند .

شک نیست اگر جایگاه مساجد به خوبی شناخته شده و کارکردهای مختلفی که می توانند داشته باشند به خوبی مورد بهره برداری قرار گیرند، می توان در سطح وسیعی از این فضاها که در اقصی نقاط کشور پراکنده هستند، برای رشد و بالندگی استفاده کرد .

امروزه این فضاها تنها برای عبادت و در مناسبتهایی خاص برای برگزاری مراسم ویژه مورد استفاده هستند، در حالیکه اگر کارکردها درک، برنامه ریزیهای صحیح تدوین و به شکلی دقیق اجرایی شوند، می توان این اماکن را به پایگاههایی برای تربیت دینی عمیق و صحیح و حفظ و تقویت ارزشهای دینی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مورد بهره برداری قرار داد .