برای نخستین بار و با حمایت قاضی القضات فلسطین، دو وکیل زن کاندیدای انتخاب قاضیان شرعی در این کشور شدند و به منظور پیوستن به دادگاههای فلسطین در مسابقه انتخاب قاضی شرعی شرکت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، در اقدامی بی سابقه در فلسطین اشغالی، دو وکیل زن فلسطینی در مسابقه انتخاب  قاضیان شرعی به منظور پیوستن به منصب قضاوت شرکت کردند.

با نامزد شدن دو وکیل زن، فلسطین نیز به دیگر کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس چون مصر، امارات، بحرین و دیگر کشورها به منظور انتخاب زنان به عنوان قاضی پیوست.

شیخ تیسیر تمیمی رئیس شورای قاضیان شرعی فلسطین اظهار داشت: این برای اولین بار در تاریخ قاضیان شرعی فلسطین است که زنان در مسابقه انتخاب قاضی مشارکت می کنند. تصمیم من برای اجازه به زنان به عنوان اینکه قاضی شرعی باشند، بر اساس آرای فقهی بوده است. سابقه من در این خصوص نشان می دهد که وجود قاضی زن در دادگاههای شرعی لازم و ضروری است.

وی با بیان اینکه از میان 45 نفر تنها 10 قاضی پس از برگزاری امتحان انتخاب می شوند که این فرصتی مساوی میان زنان و مردان است، اظهار امیدواری کرد تعداد زنان کاندید شده در مسابقه قاضیان شرعی در دوره های آینده افزایش یابد.

تیسیر تمیمی با اشاره به اینکه این امر ممکن است انتقاداتی از سوی علما و فقهای دین درپی داشته باشد، یادآور شد: قاضی زن می تواند در خصوص مسائل شخصی، ازدواج، طلاق، میراث، حضانت کودک و دیگر مسائل قضاوت و داوری کند.

با توجه به اینکه فلسطین آخرین کشوری است که به زنان اجازه قاضی شدن داده است، کشورهای عربی در این امر سابقه دارند. به طوری که در پایان سال 2007 برای نخستین بار دو زن وکیل در امارات انتخاب شدند .

در آغاز سال 2007 نیز به زنان مصری اجازه داده شد به عنوان قاضی فعالیت کنند و شورای عالی قاضیان این کشور نخستین قاضی زن را انتخاب کردند.

در بحرین نیز در سال 2006 نخستین قاضی زن در دادگاه عالی مدنی این کشور منصوب شد. در سودان در سال 1965 زن قاضی در دادگاه مدنی مشغول فعالیت شد. در سال 1959 نیز زن قاضی در مراکش انتخاب شد.

بر این اساس در الجزایر تعداد قاضیان زن به 500، در سوریه به 117 و در لبنان به 56 نفر می رسد.