به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري مهر، وي در آغاز سخنان خود ضمن ابراز خوشحالي از حضور نزد علماي اسلامي براي آنان آروزي صلح كرده و گفت: آيت الله مطهري ديني را عرضه كرد كه مطابق با نيازهاي زمان بود.وي زندگي خود را فداي عقايدش كرد. من سال گذشته را به ياد مي آورم كه موزه اديان را افتتاح كردم و براي اولين بار در تايلند مردم با فرهنگ دين اسلام به صورت مستقيم آشنا شدند. من معتقدم هدفي كه مطهري به دنبال آن بود نيز اين مساله بود كه اديان مختلف از نزديك با يكديگر آشنا شوند.
وي افزود: من در سال 2002 از دانشگاه اسلامي مالزي ديدن كردم و با برخي از مظاهر فرهنگ و تمدن اسلامي آشنا شدم و دو سال صرف آموزش جوانان بودايي كردم تا آنها با گفتگوي اديان آشنا شوند.
وي در ادامه گفت: تفكرات فلسفي مطهري تضاد ميان مردم را از بين مي برد. مذهب در تمامي ادوار تاريخي نقش تلطيف كننده اي داشته است و نظرات مطهري در راستاي چنين امري قرار دارد. دين پنجره اي به سوي حقيقت است و موجب رشد تعالي زندگي مادي مي شود .
دارما مستر اضافه كرد: در دوره اي كه در راه اندازي موزه فعاليت داشتم سعي كردم خدا را بفهمم براي اين كار آيات قرآن را مطالعه كردم تا به حكمت خدايي برسم. اين موضوع مرا به فلسفه بودا ارجاع مي دهد. هر حياتي كه در اين عالم وجود دارد در آن حكمتي نهفته است و به نوعي با كليت جهان در ارتباط است.
رييس موزه اديان گفت: ميان بوديسم و اسلام شباهتي وجود دارد، هر دو به عملكرد موجودات زنده توجه دارند، با اين تفاوت كه در بوديسم به خلاء تاكيد مي شود در حالي كه در اسلام چنين نيست.
وي افزود: امروز با تكنولوژيهاي مختلف روبه رو هستيم. عدالت در اين روزگار در حال محو شدن است، در حالي كه عدالت است كه مي تواند برخي از مشكلات امروز ما را حل كند و عدالت در آموزه هاي مذهبي اديان بسيار مورد توجه قراردارد.
وي گفت: آموزش مذهبي اگر با ذهن باز صورت بگيرد جامعه را به سوي هنجارهاي اخلاقي منسجم تر سوق مي دهد. دين مي تواند تضادهاي موجود ميان علم و تكنولوژي و مسائل اخلاقي را از بين برده و موجبات سعادت آدمي را فراهم نمايد.
دارمامستر در پايان سخنان خود گفت: در پايان مايلم بگويم وقتي ما به اهداف خود دست پيدا مي كنم كه آموزه هاي مذهبي را جدي گرفته و نسبت به اديان و مذاهب ديگر با تساهل و تسامح برخورد كنيم.