محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: شوراها مي‌توانند پرچمدار خدمت به مردم و تفكر سياسي نوين محور قراردادن مردم در تصميم گيريها در كشور باشند.

به گزارش خبرگزاري مهر، وي روز سه شنبه در همايش شوراي عالي استانها افزود: شوراها نبايد به نهادهاي اداري تبديل شده و خود را گرفتاربوروكراسي كنند و تمام تلاش آنان بايد در جهت خدمت به مردم باشد. بوروكراسي شوراها را از خدمت به مردم دور مي‌كند.

رضايي تاسيس شوراها را يكي از افتخارات دولت آقاي خاتمي دانست و اظهار داشت: اين نهاد تاثيرگذار گرچه با تاخير فعاليتش را آغاز كرد اما اميد است با پيگيري مسوولان مشكلات شوراها هرچه سريعتر حل شود.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه خواستار تدوين قانون جامعي براي شوراها شد تا در سايه آن بتوان مشكلات اين نهاد تاثيرگذار را حل كرد. 

رضايي خدمت به مردم را يك عبادت بزرگ و انديشه والا دانست و اظهار داشت: شوراها مي‌توانند بر اساس اين انديشه جايگاه سياسي خود را در جامعه پيدا كنند و حفظ اين تفكر اجتماعي - سياسي مي‌تواند در اداره شهرها و روستاها موثر باشد.

وي تاكيد كرد: توسعه بر محور دولت در زمان آقاي هاشمي رفسنجاني و مقاطع ديگر آغاز شد و نتيجه آن يك دولت قوي اقتصادي بود، اما گفتمان سوم توسعه بر محور مردم و مهمترين اثر آن اقتصاد شهري، روستايي و استاني است. 

رضايي ادامه داد: در اين توسعه پروژه‌هاي ملي نسبت به درآمد روستاها و شهرها است و از تجميع درآمد روستاها و شهرها درآمد ملي تامين مي‌شود. زماني حتي با صرف ميلياردها ريال هزينه زندگي مردم تغيير نكرده است، اما مواقعي نيز اين پروژه‌ها به يك ژست سياسي يا اقتصادي تبديل شده بدون اينكه مجريان اين پروژه‌ها بدانند كه اين پروژه‌ها چه تاثيري در زندگي مردم دارد.

دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: دولت خاتمي بايد به آزاديها به عنوان امري لازم توجه مجدد داشته باشد زيرا امروز شعارهاي قبلي كارساز نيست و توسعه بر محور مردم نياز جامعه امروز است و شوراها يكي از اركان جدي توسعه بر محور مردم هستند.

رضايي تصريح كرد: اگر حركت بر اساس پاسخگويي به نيازهاي بشر باشد، تكاملي است. نيازهاي مردم پس از جنگ باعث شد تفكر توسعه بر محور دولت و توسعه بر محور انسان احيا شود. امروز اين نيازها متحول شده‌اند و انتخابات دور دوم شوراها سرآغاز يك تفكر جديد هستند كه متفاوت با نياز دوران آقايان هاشمي و خاتمي است.

وي گفت: يكي از دلايلي كه نخبگان در ايران ناكام مي‌مانند اين است كه زودتر از زمان فعاليت مي‌كنند و از تاريخ عقب افتاده‌اند و بعد از مدتي زمان از آنها جلو زده است در نتيجه ناكام مي‌مانند.

دبير مجمع تشخصل مصلحت نظام با بيان اينكه اگر به مردم پاسخ ندهيم از تكامل باز مي‌مانيم، اظهار داشت: يكي از آسيبهاي ما بعد از جنگ، نداشتن تعريف از جهاد في سبيل‌الله بود، امروز خدمت به مردم نوعي جهاد است و بيش از گذشته نياز داريم كه مردم مورد توجه اساسي قرار گيرند.

وي تاكيد كرد: دادن اختيارات بيشتر به شوراها و تصويب قوانين مورد نياز آنها در دولت و مجلس يك ضرورت است و رسيدگي به امور شوراها چون از وظايف اجرايي و مربوط به دولت و مجلس است به طور مستقيم به مجمع ارتباطي ندارد اما در بعد تنظيم سياست‌هاي كلي بايد سياست‌ها را در بعد مشاركت مردم و توسعه ملي به نحوي در نظر بگيريم كه از شوراها استفاده جدي‌تر شود.

دبير مجمع تشخيص مصحلت نظام با اشاره به فعاليتهاي پيش از موعد منتخبان مجلس هفتم گفت: مجلس هفتم يكي از ارزشي‌ترين مجالس بعد از انقلاب است.