دهه پایانی ماه شعبان در چند سال اخیر دهه بهداشت و نکوداشت مساجد نام گرفته است، البته شک نیست تنها دهه پایانی ماه شعبان به این برنامه اختصاص ندارد و مردمی که به صورت دائمی با مساجد در ارتباط هستند باید همواره بهداشت، نکوداشت و پاسداشت مساجد را وظیفه خود دانسته و تلاش کنند این جایگاه رفیع و قدرتمند همیشه اهمیت خود را حفظ کند.
امروزه متأسفانه مساجد از مدیریت واحد و قوی محروم هستند و همین امر مشکلات بسیاری را برای این پایگاههای فرهنگی و معنوی در پی داشته است .
نامگذاری مقطعی به عنوان "دهه بهداشت و نکوداشت مساجد" حرکتی فرهنگی و البته نمادین برای حلب توجه بیشتر مردم و مسئولان به این پایگاهها است و بی تردید چنانچه این زمان به درستی مورد بهره برداری قرار نگرفته و فعالیتهای مناسبتی آن نیز از نوآوری و تنوع برخوردار نباشند، در اندک زمانی به حالت تکرار درآمده و ملال آور خواهد بود.
در حال حاضر مساجد از مدیریت متمرکز و قوی محروم هستند و به صورت سلیقه ای اداره می شوند که البته در بسیاری موارد این سلیقه ها متضاد است و همین امر موجب شده، مساجد کشور از وضعیت شایسته ای برخوردار نباشند.
برای ارتقای جایگاه و موقعیت مساجد می بایست سازوکارهای اساسی اتخاذ شده و با مشارکت دولت و مردم، نظافت و پاکیزگی مساجد به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار گرفته، فعالیتهای لازم در این زمینه انجام شود و در نظرداشت تنها فعالیتهای نمادین و نامگذاری نمی تواند در این زمینه مؤثر واقع شود .
چنانچه مساجد به درستی مورد توجه قرار گرفته و از حمایتهای لازم برخوردار باشند، نقش آغازین خود را دریافته، محلی برای ترسیم استراتژیهای بلندمدت و کلان اقتصادی، سیاسی، عبادی، نظامی و غیره شده و نقطه اتصالی برای تلاشهای دنیوی و اخروی باشند .