به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد حسین طوسی وند بنیانگذار بنیاد فردوسی که از اواخر خرداد ماه امسال و برای مذاکره با مقامات کشورمان در سفارت ایران در آلمان، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در این کشور و نیز مسئولان شهری برلین در خصوص نحوه برگزاری "هفته فرهنگی فردوسی" در برلین راهی آلمان شده بود به علت بیماری تنفسی و قلبی و نیز عفونت ریوی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانی در 40 کیلومتری حومه این شهر بستری شد.
پس از انجام معاینات اولیه و مراقبتهای ویژه و بهبود نسبی وضعیت تنفسی و جسمانی وی اواخر هفته گذشته طوسی وند با نظر پزشکان از این بیمارستان مرخص و به منزل شخصیش در برلین منتقل شد اما همچنان به توصیه پزشکان تحت مراقبت ویژه قرار دارد و آنها اکیدا به وی توصیه کرده اند حداقل مدت شش ماه را در استراحت کامل به سر برد و او را از هر گونه مسافرت منع کرده اند.
محمدحسین طوسی وند از جمله شاهنامه پژوهان نامی کشورمان و بنیانگذار بنیاد فردوسی است که در حوزه پزشکی در شاهنامه تحقیقات مفصلی را انجام داده و نتایج این پژوهشها را به صورت مقالاتی متعدد در ایران و خارج از کشور منتشر کرده است. وی که متخصص جراحی مغز و اعصاب و عضو سازمان خیرین پزشکان آلمان نیز هست در سال 2002 به عنوان پزشک سال آلمان نیز انتخاب شد و در یکی از سالهای اخیر نیز نامش به عنوان نامزد جایزه نوبل در این رشته (پزشکی) در کنار بسیاری از بزرگان این حرفه مطرح شد. طوسی وند در معیت سازمان عام المنفعه پزشکان آلمان تا کنون در 20 کشور دنیا بیمارستانهایی را تاسیس و تجهیز کرده است.
سفر طوسی وند به آلمان برای مذاکره در خصوص نحوه برپایی "هفته فرهنگی فردوسی" در برلین صورت گرفت که قرار است با همکاری بنیاد فردوسی، وزارت امور خارجه، سفارت ایران در آلمان، شهرداریهای برلین و نیز فردریش هافن این کشور پائیز امسال برگزار شود.
همچنین قرار است مجسمه فردوسی در بزرگترین میدان این شهر (فردریش هافن) نصب و از تندیس او نیز که هم اکنون مراحل پایانی ساخت را سپری می کند رونمایی شود. قرار است این میدان - که میدان اصلی شهر نیز هست - طی مراسمی در هفته یاد شده، به نام فردوسی نامگذاری شود.
"فردریش هافن" شهر محل اقامت تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2006 بود و شهردار این شهر به یاد چنیین خاطره ای با نامگذاری بزرگترین میدان شهر به نام شاعر حماسه سرای ایرانی موافقت کرده است.