به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی علوی در یک نشست خبری با بیان اینکه موضوع استفاده از گاز فشرده در کنار بنزین از چندین سال پیش آغاز شده است، اظهار داشت: این در حالی است که در زمینه عرضه سوخت سی.ان.جی بین تعداد خودروها و جایگاهها تعادل و تناسب وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه عملیات ساخت جایگاههای تک منظوره از سال گذشته و با جدیت در دستور کار قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که استقبال بخش خصوصی از این کار در حد انتظار نبوده است.
مدیر عامل شرکت گازخودرو تحقق ساخت 1000 جایگاه تک منظوره عرضه گاز سی.ان.جی را مستلزم وجود امکاناتی همچون زمین و ساختمان مناسب دانست و اضافه کرد: در حال حاضر تعداد زیادی زمین برای ساخت جایگاه تامین شده و عملیات احداث جایگاههای سی.ان.جی سرعت بیشتری پیدا کرده است.
علوی کمبود تجهیزات وعدم خودکفایی در ساخت آنها را از دیگر مشکلات پیش رو اعلام کرد و افزود: امیدواریم بتوانیم ساخت تجهیزات سی.ان.جی را بومی کنیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون 300 مناقصه ساخت جایگاه سی.ان.جی با مشارکت شرکتهای داخلی اجرایی شده است، تاکید کرد: برگزاری 500 مناقصه دیگر نیز با حضور شرکتهای داخلی در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت گازخودرو همچنین از نصب 2 جایگاه بزرگ و 10 جایگاه متوسط عرضه سوخت سی.ان.جی تا 45 روز آینده در تهران خبر داد و افزود: در حال حاضر 303 جایگاه تک منظوره و 239 جایگاه دو منظوره در دست بهره برداری و 658 جایگاه نیز در مرحله عملیات ساختمانی قرار دارد.
علوی ادامه داد: هم اکنون تعمیرات اساسی در جایگاههای سی.ان.جی آغاز شده و همه جایگاهای کشور در حال تعمیر نازلهای خود هستند.
وی با اشاره به اینکه قرارداد تعمیر جایگاهها با چند شرکت منعقد شده از توافق شرکت گازخودرو با 5 پیمانکار برای ساخت جایگاه سی.ان.جی به روش(BOO ) خبر داد.
مدیرعامل شرکت گاز خودرو در خصوص کارمزدی کردن جایگاههای عرضه سوخت سی.ان.جی تصریح کرد: با اخذ مجوزها تا دو هفته آینده بحث کارمزدی کردن جایگاههای سی.ان.جی اجرایی می شود.
علوی همچنین با اشاره به تعمیرات اساسی در جایگاههای عرضه سوخت اتوبوسهای تهران گفت: تعمیرات در 4 جایگاه بزرگ تهران به پایان رسیده و 2 جایگاه دیگر نیز تا مهر ماه آماده می شود.
مدیر عامل شرکت گازخودرو درباره اصلاح قیمت سی.ان.جی نیز توضیح داد: این موضوع در دست بررسی قرار دارد و تصمیم نهایی در این خصوص هنوز اعلام نشده است.
به گفته وی پیشنهاد وزارت نفت فروش گاز طبیعی به قیمت 44 تومان است که این پیشنهاد به ستاد مدیریت حمل ونقل و مصرف سوخت کشور ارایه شده است.
علوی راه اندازی جایگاههای سیار عرضه سوخت را راه حل مقطعی و مناسب برای رفع مشکلات اخیر عنوان کرد و افزود: موضوع نصب جایگاههای خانگی عرضه سی.ان.جی هنوز نهایی نشده و در حال حاضر امکان اجرایی شدن را ندارد.
وی با بیان اینکه راه اندازی جایگاههای خانگی فعلا در دستور کار قرار ندارد، تاکید کرد: این موضوع از نظر مسائل ایمنی و سایر موارد باید بررسی شودو انجام این کار خلاف قانون است و توصیه نمی شود.
مدیر عامل شرکت گاز خودرو خاطرنشان کرد: در حال حاضر تبدیل بیش از 400 هزار خودرو در کارگاهها و 425 هزار خودرو نیز به روش کارخانه ای انجام شده ، اما راه اساسی استفاده از گاز طبیعی در خودروها پایه گازسوز کردن آنها است.
علوی در پایان در خصوص احتمال کمبود گاز در جایگاههای سی.ان.جی در فصل زمستان تصریح کرد: در صورت افت فشار گاز با مشکل مواجه خواهیم شد اما موضوع جایگزینی بنزین به جای گاز در فصل زمستان در ستاد مدیریت حمل و نقل و مصرف سوخت کشور بررسی می شود.
مدیر عامل شرکت گازخودرو ایران در پایان از آغاز برنامه بازرسی فنی خودروها از 15 روز آینده خبر داد و گفت: از اول آبان ماه سال جاری خودروهایی که برچسب بازرسی فنی ندارند یا اعتبار برچسب آنها به پایان رسیده، اجازه سوختگیری در جایگاههای عرضه سوخت سی.ان.جی را نخواهند داشت.