رئیس اداره نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران به خبرنگار مهر در اهواز گفت: طراحی، نصب و راه اندازی استارتر برقی توربینهای گازی در ایستگاه های تقویت فشار و تزریق گاز گچساران بجای استارترهای گازی، گام مهمی در جهت قطع وابستگی و کاهش هزینه هاست.
محمد شهبازی افزود: با توجه به مشکلات خاص تهیه این نوع استارتر و هزینههای تهیه، تعمیر و نگهداری این تاسیسات استفاده از استارتر برقی در دستورکار واحد خدمات مهندسی اداره نگهداری و تعمیرات قرارگرفت.
وی اظهارداشت: ابتدا مشخصات فنی استارترها مورد مطالعه دقیق قرار گرفت و پس از آن مدلسازی آن با مشابه برقی، مراحل الکترو موتور و درایو مناسب و برنامهریزی آن انجام و در نهایت نصب، آزمایش و راه اندازی شد.
رئیس اداره نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران افزود: هزینه خرید یک دستگاه استارتر برقی در مقایسه با نوع گازی آن بسیار کمتر است به طوری که قیمت خرید یک استارتر گازی بدون احتساب قیمت ادوات جانبی نظیرشیرآلات، کنترلکننده ها، رگلاتور، لولهها و سایر اجزا، حدود چهار میلیارد ریال است در حالیکه برای خرید یک استارتر برقی شامل الکتروموتور، درایو و برنامه نویسی در حدود 150 میلیون ریال هزینه شده است.
شهبازی، عدم آلودگی محیط زیست، کاهش ادوات جانبی، استارت نرم، شتاب ثابت و بدون تنش مکانیکی، تهیه و نصب آسان، استهلاک کم، کاهش هزینه تعمیرات و نگهداری، استارترهای گازی را از مزیتهای این طرح برشمرد.