یک رسانه آلمانی با اشاره به بحران قفقاز و افزایش تنش در روابط روسیه با غرب در تحلیلی به چرخش نگاه و توجه روسیه از غرب به شرق اشاره کرده و نوشت : مسکو بویژه پس از بحران قفقاز بیشتر بر تقویت روابط با همسایگان آسیایی خود تاکید دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه "دویچه وله" آلمان در مطلبی در این باره نوشت : تضادهای گرجستان با روسیه در هفته های گذشته در مرکز توجه مطبوعات غربی قرار گرفته بود. این موضوع که سیاست خارجی روسیه همچنین در آن سوی قفقاز و آن سوی روابط بحرانی مسکو با اروپا و آمریکا نیز شکل می گیرد تقریبا به دست فراموشی سپرده شده بود و این همان فعالیت روسیه با کشورهای همسایه آسیایی آن است.

نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد : در حالی که بحث ها در اتحادیه اروپا درباره ادامه رویارویایی در برابر روسیه در یکشنبه گذشته هنوز در حال جریان بود، نخست وزیر روسیه "ولادیمیر پوتین" درباره عملیات یک خط لوله نفتی جدید به چین اظهار نظر کرد.

وی افزود : دیدار پوتین از شرق این کشور یک سیگنال آشکاری برای کشورهای غربی فرستاد که روسیه در عرصه سیاست انرژی به هر قیمتی به داشتن روابط خوب با غرب تاکید ندارد.

دویچه وله در ادامه در راستای افزایش توجه روسیه به شرق نوشت: در روز دوشنبه گذشته مجله تایمز در گزارشی به توافق بین روسیه و افغانستان برای کمک به آموزش پلیس های افغانی در این کشور خبر داد که با کمک 225 مربی پلیس روسی انجام خواهد گرفت.

این در حالی است که روسیه تا به حال در تعداد کمی از پروژه های کمک به افغانستان شرکت می کرد و آموزش پلیس افغانستان تا به حال به صورت فشرده در تخصص و قلمرو نیروهای ناتو و آمریکا بود.

نویسنده همچنین در بخش دیگری از این مطلب به افزایش فعالیت روسیه در افغانستان برای مبارزه با مواد مخدر خبر داد.

به اعتقاد "جوری فدورو" یک کارشناس از موسسه Think Tanks Chatham House لندن عملیات روسیه در افغانستان یک نشانه برای جامعه بین المللی است که روسیه بیشتر در مسیر شرق قرار گرفته است.

در ادامه این مطلب آمده است: روسیه در سال 2001 با چین و چهار کشور آسیای مرکزی و عضو شوروی سابق "سازمان همکاریهای شانگهای" (SCO) را تشکیل دادند.

دویچه وله در پایان با تاکید بر اینکه بحران قفقاز نقطه عطفی در روابط روسیه با غرب می باشد  به نقل از"استفان مایستر" از بخش روسیه انجمن سیاست خارجی آلمان نوشت: این موضوع که روسیه به دلیل فقدان گزینه ها یک روند مستقل را در برابر اروپا و آمریکا نمی تواند در پیش بگیرد خطا است. در غرب ابتکار عمل و پیش گامی روسیه برای هماهنگی با آسیا دستکم گرفته می شود.