منابع خبری امروز پیش بینی کردند: مذاکرات دوجانبه عراق و آمریکا به منظور بررسی پیش نویس توافقنامه امنیتی دوجانبه هفته جاری از سرگرفته شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الشرق الاوسط، منابع آگاه که پیش از این خبر توقف مذاکرات دوجانبه آمریکا وعراق به منظور بررسی توافقنامه امنیتی را اعلام کرده بودند، پیش بینی کردند : این مذاکرات هفته جاری از سرگرفته شود.

این درحالی است که " عباس البیاتی " از اعضای کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در گفتگو با این روزنامه چاپ لندن گفت : مذاکرات دو جانبه بر سر نقاط مورد اختلاف متوقف شد که از جمله این نقاط مصونیت قضایی نظامیان آمریکایی، تاریخ پایان حضور بیگانگان در عراق ، ورود و خروج نیروهای آمریکایی است.

دولت عراق در این مذاکرات بر این موضوع تاکید دارد که عملیات دستگیری، حبس و توقیف فقط در اختیارات قوه قضائیه عراق به شمار می رود.

" عباس البیاتی " گفت : برای امضای توافقنامه سه مرحله وجود دارد که باید این سر مرحله پشت سر گذارده شود، اول شورای سیاسی امنیت ملی ، بعد شورای وزیران و مرحله بعدی پارلمان است و تا زمانیکه پارلمان به این توافقنامه رای مثبت ندهد، توافقنامه مذکور هرگز قابل اجرا نخواهد بود.

نوری المالکی نخست وزیر عراق و جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.

مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.