به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، علی سلیمانی ظهر امروز در دومین جلسه ساماندهی خوشه صنعتی مبلمان مشهد افزود: از آنجا که طرح خوشه های صنعتی در ایران قدمت زیادی ندارند، غالباً حرکت طرحها و کارهای جدید به کندی پیش می رود، لذا صنعتگرانی که به صورت خوشه ای کارمی کنند از این امر گلایه دارند که در این خصوص فرهنگسازی لازم صورت نگرفته است.
سلیمانی اظهار داشت: به همین خاطر فرهنگسازی، توسعه و تقویت روابط بین کار و نیز ایجاد ارتباط نزدیک بین صنایع با بانکها در چارچوب الگوی خوشه های صنعتی از وظایف محوری ما است.
وی ادامه داد: یکی از راههای توسعه صنعتی که در دهه های اخیر مورد توجه کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته قرار گرفته، روی آوردن به کوچک سازی صنایع و اتکا به توسعه و گسترش صنایع کوچک و متوسط به عنوان موتور توسعه صنعتی و اقتصادی است.
وی افزود: یکی از بهترین الگوهای توسعه شتابان و موفق صنعتی که در این ارتباط شکل گرفت، با عنوان خوشه های صنعتی شناخته شده است.
سلیمانی در خصوص توجه به این مدل رشد صنعتی افزود: در بند یک ماده 39 برنامه چهارم توسعه به موضوع "خوشه های صنعتی" توجه ویژه ای شده است.
وی گفت: طبق این قانون،دولت موظف شده به خوشه های صنعتی کمک کند و به موضوع بحثهای فکری جریان بین کار، در این زمینه بپردازد.
در ادامه این جلسه نیز، معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: بستر سازی برای تولید مرغوب و انبوه، اعتماد سازی بین خوشه ها، تقویت و توسعه بازار فروش محصولات و رفع مشکلات خوشه های صنعتی را در دستور کار خود قرار داه ایم.
مسعود مهدی زاده افزود: در این راستا، دفتر مطالعه و توسعه خوشه های صنعتی از سوی شرکت شهرکهای صنعتی پایهگذاری شده است.
وی حمایت از خوشههای صنعتی را، زمینه ساز استقلال آنها ذکر کرد و گفت: به این ترتیب بانکها در برخورد با خوشه های صنعتی با مجموعه ای از واحدهای کوچک که اکنون دارای یک هویت واحد و مستقل شده اند، سرو کار پیدا می کنند و راحتتر از قبل می توانند به آنها اعتماد کرده و تسهیلات لازم را در اختیارشان بگذارند.
مهدی زاده تصریح کرد: در این راستا تاکنون یک خوشه در شهرک صنعتی توس مشهد، فعال و کار استعدادیابی ۱7خوشه صنعتی دیگر نیز آغاز شده است.
وی افزود: خوشه های صنعتی مبلمان، زعفران، قطعات خودرو، جواهرات و سنگهای قیمتی، ، استعدادیابی شده و در مرحله مطالعه قرار دارند تا نسبت به توسعه آنها اقدام شود.
عامل خوشه صنعتی مبلمان مشهد نیز در این جلسه گفت: برای راه اندازی خوشه صنعتی مبلمان، کار مطالعاتی گسترده ای از چهار ماه قبل بر روی صنعت مبلمان در جهان و ایران، صورت گرفته است.
میثم ظهوریان افزود: در بررسیهای صورت گرفته در خصوص ابعاد مختلف این صنعت در مشهد، سه مشکل عمده تولید کنندگان مبل مشاهده شد.
وی گفت: این مشکلات عبارت از محدود بودن بازار در منطقه (بعد جغرافیایی تولید)، مشکلات صنفی و حقوقی که نمایشگاه داران مبل در منطقه ویرانی با شهرداری دارند و نیز تامین مواد اولیه برای تولید که هر روز گرانتر می شود، هستند.
ظهوریان افزود: برای رفع این نابسامانی ها طرح ایجاد و توسعه خوشه صنعتی مبلمان در دستور کار شرکت شهرکهای صنعتی قرار گرفت و در نخستین قدم یک تفاهم نامه با شهرداری به امضا رسیده است.
وی گفت: بر این اساس پنج هکتار زمین توسط شهرداری، برای توسعه این خوشه تعیین و بابت تغییر کاربری آن نیز مبلغی از سوی این نهاد دریافت نخواهد شد.
ظهوریان افزود: در قدم بعد اعضای این خوشه باید در قالب یک تعاونی هویت حقوقی خویش را بیشتر نشان دهند.
دومین جلسه هم اندیشی و نیز ساماندهی خوشه صنعتی مبلمان مشهد با حضور دست اندر کاران این صنعت و همچنین مسئولان شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی در شهرک فناوری صنایع غذایی مشهد برگزار شد.