رئیس کمیته تدوین مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: این کمیته در حال حاضر سه دستورالعمل را در دستورکار خود دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، مریم صفاریان افزود: هم اکنون دستورالعمل‌های شرایط ثبت و نظارت بر مؤسسات رتبه‌‌بندی اعتباری، شرایط ثبت و نظارت بر مشاوران سرمایه‌گذاری و آیین‌نامه اصول راهبری شرکت در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در دستورکار کمیتة تدوین مقررات سازمان بورس و اوراق قرار دارد.

وی خاطر نشان کرد: دستورالعمل‌های نحوة شناسایی مشتری و گزارش‌دهی معاملات مشکوک در بازار سرمایه، دستورالعمل عضویت درکانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار و لایحة قانون تجارت نیز در دست بررسی و تدوین مقررات نهایی است.

معاون مدیریت، پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود : براساس بندهای 1 و 2 مادة 7 قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب آذر 1384، تهیة آئین‌نامه‌های لازم برای اجرای قانون بازار اوراق بهادار و پیشنهاد آن به شورا و تدوین و تصویب دستورالعمل‌های اجرایی همان قانون از وظایف و اختیارات هیئت مدیرة سازمان بورس و اوراق بهادار است . در این چارچوب مقررات پیشنهادی قبل از طرح و بررسی در هیئت‌مدیره سازمان، در کمیتة تدوین مقررات بررسی می‌شود.

صفاریان گفت : این کمیته نیز بر اساس اختیارات ماده 5 مصوبه آذر سال 1385 هیئت وزیران به عنوان یکی از کمیته‌های تخصصی هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل شد.

وی ادامه داد : این کمیته فعالیت خود را در چارچوبی که به تایید رییس سازمان بورس و اوراق بهادار می‌رسد، انجام می‌دهد.

براساس چارچوب اجرایی کمیتة تدوین مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار، این کمیته از سه عضو ثابت به پیشنهاد رییس سازمان، معاونت حقوقی و مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی و تأیید هیئت‌مدیره سازمان و یک نماینده از معاونتی که مقررات مورد بررسی در حوزة کاری آن قرار دارد، تشکیل شده است.

رئیس کمیته تدوین مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: در فرآیند بررسی مقررات در کمیته، حسب مورد کارشناسانی از داخل یا خارج از سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان اعضای مدعو در جلسات شرکت می‌کنند.

معاون مدیریت، پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه تدوین اولیه مقررات به سه طریق انجام می شود، افزود: درمرحله نخست، با توجه به موضوع مقررات پیشنهادی، معاونتی که مقررات در حوزة کاری آن قرار دارد، رأساً نسبت به انجام مطالعات لازم و تدوین اولیة مقررات اقدام می‌نماید.

وی اضافه کرد : در مرحله دوم، معاونت مربوطه درخواست خود را مبنی بر تدوین مقررات مورد نیاز به مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی اعلام می‌کند. این مدیریت با همکاری معاونت درخواست‌دهنده نسبت به انجام پژوهش و تدوین مقررات اقدام می‌نماید.

صفاریان خاطر نشان کرد : در مرحله سوم، هر یک از بورس‌ها یا تشکل‌های خودانتظام مقررات پیشنهادی خود را به معاونت مربوطه در سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال و متعاقب آن معاونت، نظرات اصلاحی خود را در نسخة پیشنهادی لحاظ می‌کند.

مقررات پیشنهادی که با هر یک از مراحل فوق تدوین شده است، به منظور بررسی نکات فنی یا حقوقی به کمیتة تدوین مقررات ارسال می‌شود. در فرآیند بررسی، کمیته نظرات اساتید، کارشناسان و سایر صاحب‌نظران بازار سرمایه را گردآوری و حسب مورد اعمال می‌نماید. نتیجة بررسی‌های کمیته، تدوین نهایی مقررات و پیشنهاد آنها به هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار جهت تصویب یا ارایه به شورا و یا سایر مراجع ذیربط خواهد بود.

وی با بیان اینکه کمیته تدوین مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار مردادماه سال 1385 فعالیت خود را آغاز کرد ، اظهار داشت : این کمیته تاکنون27 عنوان مقررات ارسالی را در 145 جلسة کارشناسی و 364 ساعت کاری مورد بررسی قرار داده که بسیاری از این مصوبات به تصویب هیئت‌مدیرة سازمان بورس و اوراق بهادار یا شورای عالی بورس و اوراق بهادار رسیده است.

صفاریان درمورد برنامه‌های آتی کمیته تدوین مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: تدوین بسیاری از مقررات در برنامه امسال این سازمان قرار دارد که مقررات پیشنهادی پس از تدوین بر حسب اولویت در کمیته، بررسی خواهد شد.