دبیر دومین جشنواره مستند سینما حقیقت هدف اصلی از برپایی این رویداد سینمایی را معرفی ایران به عنوان پایگاه سینمای مستند در منطقه دانست.

محمد آفریده درباره اهمیت جشنواره سینما حقیقت به خبرنگار مهر گفت: امسال جشنواره سینما حقیقت نسبت به سال گذشته در بخش‌های مختلف و دعوت از میهمانان رشد قابل توجه داشته است. هدف ما ایجاد فضایی مناسب برای عرضه آثار مستند، بازار فیلم و دعوت از میهمانان سرشناس و بردن فضای جشنواره به سمتی است که ایران پایگاه سینمای مستند در منطقه شود.

وی ادامه داد: توانمندی‌های مستندسازان ایرانی، پیشینه فرهنگی ایران و علاوه بر اینها شرایط سینمای مستند موجب شده تصمیم بگیریم هر چه سریعتر عقب‌افتادگی‌های ایران را در زمینه عرضه آثار مستند در جهان جبران کنیم و به سمتی برویم که سینمای مستندمان را به تمام کشورهای منطقه که این روزها اغلب آنها داعیه سینمای مستند دارند، نشان دهیم.

دبیر جشنواره سینما حقیقت با اشاره به اینکه 600 مستند ایرانی برای شرکت در دومین دوره جشنواره عرضه شده گفت: ارائه 600 فیلم به دبیرخانه جشنواره که نشان از تولید این آثار در طول یکسال گذشته دارد، اتفاقی بسیار ویژه است که حتی در کشورهای توسعه‌یافته نیز کمتر مشاهده می‌شود.

آفریده افزود: به خاطر چنین شرایطی احساس می‌کنیم مسیر را باید سریعتر طی کنیم تا ویترینی قابل قبول از سینمای مستند ایران داشته باشیم. مستندسازان ایران و جهان و آنها که در جریان بخش‌های مختلف جشنواره هستند معتقدند گویی دوره‌های 15 و 16 جشنواره برگزار می‌شود. این به نگاه جدی ما برای جبران عقب‌ماندگی سال‌های دور و بیان حرفی خلاقانه بازمی‌گردد.

رئیس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در مورد رویکرد جشنواره سینما حقیقت به مستند گفت: ما تمام تلاشمان را صرف این کرده‌ایم تا نگرش و تعریفمان را در مورد سینمای مستند در جشنواره به نمایش بگذاریم. سینمای مستند از نگاه ما سینمایی آگاهی‌دهنده به اجتماع است و از همین رو همواره از نگاههای بسته به سینمای مستند فاصله داشته‌ایم.

دبیر جشنواره سینما حقیقت ادامه داد: به همین خاطر است که فیلم‌های مختلف از نگاههای متفاوت امکان حضور در این جشنواره را می‌یابند. یکی از اهداف سینمای مستند امر به معروف و نهی از منکر است که برای دستیابی به این مهم باید فضایی آزاد برای بیان مستندات جامعه فراهم باشد.

آفریده با اشاره به بخش‌های مختلف جشنواره سینما حقیقت در دومین سال برگزاری گفت: در دومین دوره با وسعت بیشتر عمل کرده‌ایم و به عنوان مثال صندوق حمایت از مستند که سال قبل فقط به فیلم‌های ایرانی اختصاص داشت، امسال به بخش بین‌الملل هم مربوط می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سی‌امین سال انقلاب اسلامی مستندهایی با این موضوع نیز در جشنواره به نمایش گذاشته می‌شود، در مورد میهمانان خارجی سینما حقیقت گفت: پیتر لوکاک مستندساز برجسته، دست‌اندرکاران جشنواره‌های مستند بین‌المللی و برخی مستندسازان خارجی که مجموع آنها دو برابر میهمانان خارجی پارسال است، در این دوره حاضر خواهند بود.

به گفته آفریده دو گروه از لهستان و آمریکا برای پوشش تلویزیونی جشنواره به ایران سفر خواهند کرد. او همچنین درباره دیگر بخش‌های جشنواره گفت: مرور و نمایش تعدادی از آثار مستندسازان شاخص ایرانی که البته هنوز در مورد اسامی آنها به قطعیت نرسیده‌ایم و بخش نمایش ویژه و بخش کیهان ما که به مستندهای علمی اختصاص دارد از دیگر بخش‌های جشنواره است.

آفریده درباره بازار فیلم جشنواره امسال سینما حقیقت گفت: بازار فیلم امسال باشکوهتر و گسترده‌تر از پارسال در مرکز فرهنگی هنری صبا برگزار می‌شود. سعی کردیم گروهی از عرضه‌کنندگان سینمای مستند را در بازار فیلم کنار هم قرار دهیم که شرایطی مناسب برای مبادله فیلم‌های مستند ایرانی و خارجی به وجود آورند.

دومین دوره جشنواره سینما حقیقت با حمایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی 23 تا 28 مهرماه در تهران برگزار می‌شود.