به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری براثا، برهم صالح تصریح کرد: پیش نویس توافقنامه امنیتی را به پارلمان ارائه خواهیم کرد و همچنین در معرض افکارعمومی قرار خواهیم داد زیرا دولت و رهبری سیاسی عراق نمی تواند بدون رایزنی با اعضای پارلمان به عنوان نمایندگان ملت عراق، این موضوع را قطعی کنند.
صالح در بخش دیگر سخنان خود بر تمایل دولت عراق به حفظ حاکمیت این کشور و استقلال آن در بندهای توافقنامه امنیتی تاکید کرد. به گفته وی، طرف عراقی بر اصل واضح و صریح در مورد حاکمیت ملی و اعطای اختیارات گسترده به نیروهای آمریکایی درباره بازداشت ها پافشاری می کند.
به گزارش مهر، نوری المالکی نخست وزیر عراق و جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
مصونیت نظامیان آمریکایی مستقر در عراق از قانون اساسی این کشور، موضوع زندانیان و تعیین موعد نهایی برای خروج نظامیان آمریکایی مستقر در عراق از جمله موضوعاتی که همچنان اختلاف بر سر آن بین دو طرف وجود دارد و همین اختلافات روند مذاکرات دوجانبه را متوقف کرده است.