مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایرانیان با بیان اینکه تاکنون 40 هزار نفر از تسهیلات بانک استفاده کرده اند، گفت: این بانک به صنوف و کسبه تا سقف 50 میلیون ریال تسهیلات پرداخت می کند.

به گزارش خرنگار مهر، غلامرضا مصطفی پور امروز در نشستی با خبرنگاران در بیان عملکرد فعالیت بانک قرض الحسنه مهر ایرانیان با اشاره به اخذ مجوز رسمی فعالیت این بانک از بانک مرکزی گفت: این بانک در مدت بیش از 8 ماه فعالیت به دلیل نداشتن مجوز فعالیت خود را بر جذب پس انداز قرض الحسنه متمرکز کرده بود.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایرانیان با اشاره به اینکه این بانک در بدو فعالیت کار خود را با 300 شعبه مستقل با 850 نفر کارمند و 1700 باجه دو منظوره با 1700 نفر کارمند آغاز کرده است، افزود: به دلیل تثبیت امور ضرورت داشت که تعدیلی در شعب مستقل و تعمیق در شعب دو منظوره که در بانک ملی ایران متمرکز شده بود، ایجاد شود.

وی اضافه کرد: در بدو تاسیس بانک نظریه هایی از سوی مسئولان مطرح شد که  کل منابع قرض الحسنه بانکها در بانک قرض الحسنه متمرکز شود، با این فرض نیز نیاز بود که شعب به صورت گسترده در سطح کشور فعالیت کنند و شعب دو منظوره فعالیت اقتصادی انجام دهند که این موضوع محقق نشد. برهمین اساس، در نهایت مقرر شد هم بانک ملی و هم بانک قرض الحسنه در همان فضای فیزیکی فعالیت داشته باشند و این واحدها تبدیل به واحد مستقل شدند.

مصطفی پور در ادامه از تدوین دستور العملی در این خصوص به منظور تحقق هدف مستقل کردن شعب دو منظوره و کاهش هزینه ها خبرداد و افزود: به موجب این دستور العمل امکان تاسیس شعبه در مراکز جمعیتی همچون سازمانها، بیمارسانها و غیره به وجود آمد تا از این طریق شعب دو منظوره نیز متمرکز شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون تعداد شعب مستقل این بانک به 250 شعبه رسیده که 190 شعبه آن به صورت آن لاین به فعالیت مشغول هستند، تصریح کرد: تسهیلات بانک به بخشهای کمک هزینه ازدواج، جهیزیه، درمان بیماری، تحصیلات دانشگاهی، تعمیر مسکن، تامین مسکن، خرید تجهیزات واحدهای خدماتی و تولیدی کوچک اشتغالزا، تسهیلات به کسبه و صنوف کوچک تعلق می گیرد.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایرانیان از میزان افزایش وام این بانک از 10 میلیون ریال به 20 میلیون ریال خبرداد و افزود: البته برای صنوف و کسبه تا سقف 50 میلیون ریال توسط این بانک تسهیلات پرداخت می شود.

وی از برنامه ریزی برای جذب 700 نفر نیروی جدید برای بانک خبرداد و تصریح کرد: همچنین برای اجرای سیستم بانکداری یکپارچه در بانک نیز برنامه ریزی شده است.

مصطفی پور تعداد حسابهای قرض السحنه بانک را از ابتدای فعالیت تا 10 شهریور ماه سال جاری 125 هزار حساب و مانده منابع را 530 میلیارد ریال اعلام و تصریح کرد: رشد منابع بانک نیز در همین مدت 190 درصد بوده که نزدیک به سه برابر شده و بیانگر استقبال مردمی از بانک است.

وی تعداد تسهیلات پرداختی بانک را نیز 7 هزارو 900 پرونده و تسهیلات پرداختی را 139 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: اگر بعد خانوار را 5 نفر در نظر بگیریم حدود 40 هزار نفر از تسهیلات بانک استفاده کرده اند.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایرانیان همچنین رشد تسهیلات بانک را قابل توجه دانست و افزود: تا تاریخ 31 تیرماه سال جاری تعداد پرونده های بانک به 3 هزار پرونده رسیده و تسهیلات پرداختی نیز 60 میلیارد و 286 میلیون ریال بوده است.

وی اظهارامیدواری کرد که منابع بانک قرض الحسنه تا پایان سال جاری به 3 هزار میلیارد ریال افزایش یابد. وی افزود: با اخذ مجوز از بانک مرکزی صدور چک بانکی، چک رمز دار، وصول چک و بروات، عضویت در اتاق پایاپای، ارائه خدمات بین المللی، صدور کار اعتباری قرض الحسنه، بن کارت و غیره توسط بانک امکان پذیر شده است.

وی از برنامه ریزی برای گسترش ابزارهای جدید خدمات الکترونیکی از جمله اعتبار در حساب جاری خبرداد و افزود: اخذ مجوز برای صدور ضانت نامه و اعتبار اسنادی را در برنامه های بانک گنجانده ایم.

مصطفی پور با اشاره به اینکه در ماهیت قرض الحسنه انگیزه انتفاعی وجود ندارد، گفت: تسهیلات بانک به افرادی پرداخت می شود که در بانک دارای حساب بوده و برای بانک شناخته شده باشند. 

وی سرمایه بانک را 15 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: منابع بانک فقط منابع مردم بوده، یعنی از طریق هیچ نهاد، صندوق، بانک و دولت تامین نشده است.

وی خاطرنشان کرد: صندوق مهر امام رضا(ع) هیچ سپرده ای در بانک ندارد و سهامدار بانک نیست؛ اما بانک به کلیه افرادی که توسط صندوق معرفی شده اند تسهیلات ازدواج پرداخت کرده است.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایرانیان گفت: این بانک هم اکنون سهامی خاص است، یعنی دولتی نیست و خصوصی است و پذیره نویسی آن انجام نشده، زیرا نیاز است تا دو دوره مالی براساس قانون طی شود تا تبدیل به سهامی عام شود.