وزارت تعاون و سازمان اوقاف و امور خیریه به منظور تهیه طرحهای دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی برای استفاده تعاونیهای خدماتی، ‌تولیدی، ‌توزیعی و اعتباری و تقویت و توسعه فعالیتهای بخش تعاون در امور عام المنفعه و خیریه تفاهم نامه مشترک امضا کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد عباسی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان وزارت تعاون و سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: بر اساس این تفاهم نامه وزارت تعاون با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه در جهت تاسیس شرکتهای تعاونی تولیدی، توزیعی، خدماتی، مسکن و اعتبار از محل منابع موقوفات و اماکن متبرکه به ویژه موسسات خیریه در زمینه های مذهبی، زیارتی و غیره اقدام خواهد کرد.

به گفته وزیر تعاون دو دستگاه مذکور با همکاری یکدیگر طرحهای دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی را به منظور استفاده از تعاونی های خدماتی، تولیدی، توزیعی و اعتباری که به موجب تفاهم نامه ایجاد می شوند، تهیه خواهند کرد.

وی بهره ‌برداری و استفاده بهینه از داراییهای سازمان اوقاف و امور خیریه و جذب نقدینگی افراد خیر به منظور تاسیس تعاونی های اعتباری و اتحادیه های تعاونی مرتبط را از جمله اهداف پیش بینی شده در این تفاهم نامه ذکر کرد و افزود: بهترین‌ نوع گردشگری که مفاهیم ارزشی و اجتماعی را در خود دارد و حقوق اجتماعی مردم را نیز رعایت می کند، اماکن متبرکه و امامزاده‌ها است.

عباسی با اشاره به اینکه در دولت نهم توجه به روحیه مردمی و عدالت محوری مورد توجه قرار گرفته است، افزود: این اصل می تواند مکمل خوبی برای تشکیل و توسعه تعاونی ها باشد.

وزیر تعاون اظهاراشت: مرتبه بالاتر از تعاون این است که افرادی که دارای توان و سرمایه لازم و کافی هستند، صرفا به خود و منافع خود نیاندیشند؛ بلکه تلاش ‌کنند تا سایر افرادی که منابع و سرمایه های لازم را در اختیار ندارند، تحت پوشش خود قرار بدهند.

عباسی بر ترویج فرهنگ تعاون و وقف در کنار یکدیگر تاکید و تصریح کرد: همراهی فرهنگ تعاون و فرهنگ وقف می تواند باعث پویایی و تقویت روحیه همگرایی شود و در راستای دستیابی بخش تعاون به سهم 25 درصد در اقتصاد ملی،‌ بخشی از شکوفایی مورد نظر به این طریق حاصل شود.

همچنین در این مراسم حیدر مصلحی سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: وقف سابقه درخشان در کشور دارد و قبل از اینکه اسلام در کشورها و تمدنهای اسلامی وارد شود و تمدن دینی را به هم بزند، در آنها شکل گرفته است.

وی افزود: دولتها و حکومتهایی موفق هستند که بتوانند امور مربوط به مردم را به دست خود مردم انجام دهند و موضوع وقف از جمله مقوله هایی است که می تواند مسائل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را به مردم واگذار کند.

مصلحی وجود بقاع متبرکه و امامزاده‌ها را سرمایه بزرگی در جهت اشتغالزایی دانست و گفت: در حال حاضر بیش از هشت هزار بقعه متبرکه در سراسر کشور وجود دارد که اگر در هر یک از این بقعه ‌ها جمعیت پنج نفره جمع شوند و مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و خدماتی خود را پیگیری کنند، هم جمعیت قابل توجهی را تحت پوشش خود قرار داده اند و هم اشتغالزایی مورد نظر را به وجود آورده اند.

وی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که اگر به این امکان به عنوان مجموعه‌ های فرهنگی، خدماتی و حتی رفاهی نگریسته شود، ضمن ایجاد اشتغال در قالب تعاونی، تحول بزرگی را درعرصه اقتصاد و اجتماع کشور به وجود خواهد آورد.