به گزارش خبرگزاری مهر، نحوه آفرینش انسان چگونه بود؟ فلسفه خلقت چه بود؟ در این دنیا چگونه باید باشد؟ پس از آن و در دنیاى دیگر، مراحل انسان چیست: قبر، برزخ، رستاخیز، نامه اعمال و... همه این مراحل از موضوعات بسیار ژرف و پر معنایى است که متفکر بزرگ اسلامى علامه طباطبائى در «کتاب الانسان» آنها را کاویده و وجود آدمى را در سه مرحله بررسى کرده است؟ قبل از دنیا، در دنیا، بعد از دنیا.
علامه محمد حسین طباطبایی, استاد علامه، سید محمد حسین طباطبائى (1281 - 1360 ش) در تبریز به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات مقدماتى و سطح، به حوزه علمیه نجف، گام نهاد و سطوح عالى را در فقه و اصول نزدِ آیات عظام: شیخ محمد حسین اصفهانى، میرزاى نائینى، سید ابوالحسن اصفهانى و حجت کوهکمرى خواند. فلسفه را از محضر آیة اللَّه سید حسین بادکوبى و ریاضیات را نزد سید ابوالقاسم خوانسارى و عرفان را از آیة اللَّه قاضى طباطبائى، فرا گرفت. سپس به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد و تا پایان عمر به طور خستگىناپذیر به تدریس و تألیف پرداخت.
تلاشهاى وى به طور چشمگیرى در پیشبرد فلسفه و رواج حکمت متعالیه و نیز تفسیر قرآن کریم مؤثر افتاد و شیوهها و نظریههاى جدیدى آفرید.
مؤسسه بوستان کتاب، همه آثار این حکیم الهى (به جز تفسیر «المیزان») را در 21 عنوان با نظارت حجتالاسلام سید هادى خسروشاهى، باعنوان «مجموعه آثار علامه طباطبائى» به چاپ رسانده است.