خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی: سال تحصیلی جدید در حالی از فردا آغاز می شود که می توان پیش بینی کرد با افزایش حجم سفرهای درون شهری با معضل ترافیک سنگین در معابر پایتخت مواجه شویم و شهرداری تهران به رغم تنها بودن در انجام امور مربوط به تسهیل سفرهای شهروندان ، امیدوار است با اقدامات صورت داده در ماههای گذشته بتواند ترافیک مهر ماه را مدیریت کند.

به گزارش خبرنگار مهر ، با آغاز سال تحصیلی مدارس و دانشگاهها می توان پیش بینی کرد که خیابانها و معابر اصلی کلانشهر تهران مملو از حضور انواع خودروهای شخصی ، مسافربر، تاکسی ها و اتوبوسها خواهد شد به طوری که با کوچکترین توقف بی مورد خودروها در یکی از همین معابر ، شاهد به وجود آمدن ترافیک سنگین خواهیم بود که می تواند به سایر خیابانها و دسترسی ها نیز رسوخ کند و باعث کندی حرکت وسایل نقلیه و در نتیجه تاخیر در رسیدن به مقصدهای شهروندان شود.

متاسفانه روند رو به افزایش ورود خودروهای شخصی به معابر و خیابانهای شهر تهران در طول این سالها ادامه داشته و باعث شده به رغم تلاشهای مدیریت شهری برای حرکت روان خودروها ، همچنان شاهد سنگین شدن ترافیک از سوی خودروهای تک سرنشین باشیم. به طوری که می توان پیش بینی نمود که با حجم زیادی از سفرهای درون شهری در روز اول مهر مواجه خواهیم شد که درصد زیادی از آنها مربوط به خودروهای تک سرنشین است.

سردار محمد رویانیان رئیس پلیس راهور ناجا در آستانه بازگشایی مدارس از افزایش 30 درصدی ترافیک در معابر پایتخت خبر می دهد و عنوان می کند که ظرف 4 سال گذشته تعداد خودروهای تهران دو برابر شده و کماکان این روند صعودی بی‌ وقفه ادامه دارد.

به گفته وی از مهر 86 تا کنون 400 هزار دستگاه خودرو جدید وارد معابر و خیابانهای تهران شده است در حالی که به رغم تلاشهای شهرداری تهران، ظرفیت معابر تغییر چندانی نداشته است.

گفته می شود در حال حاضر بیش از سه میلیون دستگاه خودرو و حدود دو میلیون دستگاه موتورسیکلت در تهران وجود دارد ، در حالی که فقط 250 هزار پارکینگ در تهران داریم با این اوصاف در شرایط کنونی نیازمند حداقل 2/1 میلیون پارکینگ هستیم.

از سوی دیگر باید پذیرفت که خیابانهای تهران دیگر گنجایش ندارد و تعداد زیاد وسایل نقلیه باعث شده که از سطح معابر شهر کاسته شود و در نتیجه بر روند پارک های حاشیه ای خودروها افزوده شود به طوری که 30 درصد از ظرفیت شبکه معابر خیابانهای اصلی شهر تهران به وسیله پارک کردن های حاشیه ای اشغال شده است.

تمامی این اتفاقات در آستانه بازگشایی مدارس در حالی رخ می دهد که باید بدانیم مدیریت شهری بیش از پیش بر توان خود افزوده تا بتواند از حجم ترافیک سنگین معابر شهر تهران بکاهد اما باور این موضوع که بتواند به تنهایی موفق شود ، قدری سخت است.

مهندس جعفر تشکری هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر آمادگی مدیریت شهری برای تسهیل در انجام سفرهای روزانه شهروندان در آغاز سال تحصیلی جدید مدارس و دانشگاهها ، به چالشهای پیش روی در جهت کاهش ترافیک اشاره داشته و عنوان می کند که بروز این مشکلات خارج از اختیارات و توان شهرداری تهران است.

به گفته وی ، مهم ترین معضلاتی که پیش رو داریم و شاید استثنایی باشند ، مشکل قطع برق است. با قطع برق در شبکه معابر و تقاطع ها ، قطعا با معضلات پیش بینی نشده ای مواجه خواهیم شد که می تواند منجر به تراکم و گره خوردن ترافیک در معابر اصلی و فرعی شود.

تشکری هاشمی با تاکید بر تلاش حوزه ترافیک شهرداری تهران برای نصب سیستم UPS در 200 تقاطع شهر تهران ، در عین حال تصریح کرد که نزدیک به 650 تقاطع زمان دار و حدود 2800 تقاطع وجود دارد که دارای چراغ چشمک زن هستند و ترافیک پایتخت را هدایت می کنند.

وی از همزمان شدن انجام سفرهای روزانه درون شهری گروههای مختلف به عنوان یک معضل در تشدید ترافیک مهر ماه نام برد و افزود: یکی از مشکلات در این راه، توزیع سفرهای شهری و زمان آغاز این سفرها است. در چنین وضعیتی حمل و نقل عمومی قادر نیست به همه این سفرها سرویس مناسب ارائه دهد و لذا در انجام سفرها دچار مشکل می شویم.

بر اساس برآورد شرکت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک با آغاز سال جدید تحصیلی و شروع سفرهای دانش آموزی و دانشجویی و بازگشت شهروندان از مسافرت های تابستانی 25 درصد بر حجم ترافیک تهران افزوده می شود. این در حالی است که آمار و مستندات نشان می دهد ، شرکت واحد اتوبوسرانی و شرکت مترو قادر هستند روزانه 6 میلیون مسافر را جابجا کنند.