به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، صفر خلیل ارجمندی افزود: عملیات مکانیکی پروژه پالایشگاه گازی فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی به اتمام رسیده و تاییدیه مربوطه از کارفرما دریافت و با استفاده ار گازهای دریافتی از سکوی دریایی ، در حال تولید می باشد و بخشی از گاز فرایند شده در این پالایشگاه به پالایشگاه فاز یک ارسال می شود تا از این طریق شبکه سراسری گاز کشور تقویت گردد.
قرار است این پالایشگاه با حضور ریاست جمهوری ، وزیران نفت و صنایع و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در نیمه مهرماه امسال به طور رسمی در عسلویه افتتاح گردد . به گفته ارجمندی، فازهای 6، 7 و 8 میدان پارس جنوبی متشکل از بخش دریا ، بخش پالایشگاه ، خشکی و بخش خط لوله انتقال گاز به آغاجاری می باشد و پالایشگاه خشکی به عنوان بزرگترین بخش این پروژه قادر است گازهای دریافتی از سه سکوی دریایی را در یک پالایشگاه فرآیند نماید.
در این پالایشگاه میعانات گازی ( 172000 بشکه در روز) ، مایع پروپان و بوتان ( 4390 تن در روز) و گاز اتان ( 370 میلیون متر مکعب ) برای تغذیه پتروشیمی عسلویه تولید می شود و گاز باقیمانده ( 3640 میلیون متر مکعب ) به منطقه آغاجاری برای تزریق در چاههای نفت و افزایش بهره وری آنها اختصاص می یابد . ارزش محصولات تولیدی این سه فاز بر اساس نفت خام با قیمت 100 دلار بدون احتساب گاز ترش و گاز اتان حدود 15 میلیون دلار در روز می باشد.
سازمان گسترش به همراه شرکتهای تویو (TEC) و JGC از ژاپن و دایلم از کره جنوبی به صورت مشارکتی این پروژه را در مدت پنج سال با هزینه ای بالغ بر 2050 میلیون دلار انجام داده اند. در این پروژه در عسلویه در زمان حداکثر فعالیتها حدود 1600 نفر مشغول به کار بوده و سهم ساخت داخل این پروژه 52.4 درصد است.