محمد راستاد در گفتگو با خبرنگار مهر در بوشهر با بیان اینکه با به بهره برداری رسیدن طرح توسعه بندر بوشهر ظرفیت تخلیه و بارگیری این بندر از7/2میلیون تن به 2/4 میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: طرح توسعه بندر بوشهر به پایان رسیده و قابیلت پهلوگیری کشتی های با تناژ بالای 30 هزار تن را دارد.
وی اظهار داشت: طرح توسعه بندر بوشهر در حال حاضر عملا به بهره برداری رسیده و مراحل اجرایی تکمیل آن دنبال می شود و در مرحله بهره برداری آزمایشی است.
راستاد تصریح کرد: این طرح شامل 388 متر اسکله کانتینری با عمق 12 متر که حجم مواد لایروبی شده در این طرح 13 میلیون متر مکعب بوده و 12 هکتار نیز زمین استحصال شده است.
وی با اشاره به اینکه طول اطاله موج شکن 850 متر بوده ، اضافه کرد: 49 درصد اجرای این طرح شامل لایروبی به عهده پیمانکار هلندی بوده که میزان قرارداد با این شرکت هلندی نیز 40 میلیون دلار بوده است و 51 درصد از طرح نیز شامل اسکله و موج شکن را پیمانکار داخلی اجرا کرده است.
راستاد در ادامه با اشاره به این که طی پنج ماهه سال جاری تخلیه کالاهای غیر نفتی در بنادر استان 8/21درصد رشد داشته است، بیان داشت: همچنین طی همین مدت 800 هزار تن مواد نفتی و فله مایع که 24 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته در بنادر بوشهر تخلیه و بارگیری شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت اضافه کرد: در کل میزان تخلیه و بارگیری در بندر بوشهر طی مدت یاد شده یک میلیون و 509 هزار و 992 تن کالا بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 2/22 هزار و 884 تن کالای غیر نفتی که به ترتیب 63 و 11 درصد نسب به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: در پنج ماه نخست سال جاری سوانح دریایی با وجود اینکه طبق برنامه 30 درصد باید کاهش پیدا می کرد این میزان به 56 درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: جهت رسیدن به این هدف فاکتورهایی همچون بازرسی فنی شناورها، تجهیز شناورها به تجهیزات ناوبری، برنامه های آموزشی و استاندارذ کرذن پرسنل و ایجاد ایستگاه های تجسس و نجات رعایت شده است .
وی اخذ سیستم مدیریت یکپارچه IMS را از دیگر دستاوردهای بندر بوشهر عنوان کرد و اظهار داشت: جلب رضایت مشتریان از طریق ارتقا کیفیت و به حداقل رساندن ریسکهای قابل پیش بینی از اهداف دریافت این مجوز بوده است.