بر اساس مذاكرات صورت گرفته در سفر اخير نخست وزير رژيم صهيونيستي به ايالات متحده آمريكا، بوش و شارون بر توطئه مشتركي توافق كردند تا بر اساس آن اسرائيل به عنوان تنها قدرت اتمي "خاورميانه بزرگ " رسما از سوي آژانس بين المللي انرژي اتمي پذيرفته شود.

يك ديپلمات آسيايي مستقر در وين درگفت و گو با خبرنگار بين الملل خبرگزاري مهر ضمن اشاره به مطلب فوق افزود: بر اساس اين  توافق، آژانس بين المللي انرژي اتمي و شخص البرادعي تحت فشار برنامه ريزي شده اي قرار مي گيرند تا نقش اصلي را براي به رسميت شناخته شدن قدرت هسته اي نظامي اسرائيل از سوي يك مرجع بين المللي ايفا كنند . بدين ترتيب و با توجه به تاكيد بوش بر لزوم قوانين سخت گيرانه تر در بازنگري پيمان NPT و فشارهاي سنگين آمريكا به البرادعي و آژانس براي كنترل توانايي هسته اي ساير كشورهاي اين منطقه ، عملا ايده خاورميانه فاقد سلاحهاي هسته اي به خاورميانه داراي يك ابرقدرت هسته اي به نام اسرائيل تبديل خواهد شد .

وي كه به شرط عدم افشاي نام خود و همچنين نام كشورش سخن مي گفت ادامه داد: هدف از برنامه ريزي براي سفر محمد البرادعي به اسرائيل نيز همين بوده است كه در آنجا شارون با اظهارات صريح ، تهديد مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي وحتي ترتيب دادن بازديد از كلاهك هاي هسته اي و تاسيسات ديموناو ساير سايت هاي نظامي اتمي وي و آژانس را در برابر عمل انجام شده قرار داده و به پذيرش اسرائيل به عنوان قدرت اتمي مجبور سازند.

اين ديپلمات گفت: بوش و شارون توافق كرده اند كه درصورت موفقيت آميز بودن فشارهاي وارده بر البرادعي ، رژيم صهيونيستي با تهيه و ارائه اظهارنامه اي به آژانس صريحا به در اختيار داشتن تسليحات اتمي اقرار كرده و پذيرش NPT را مشروط به اعلام رسمي اين موضوع از سوي اين سازمان بين المللي سازد. از سوي ديگر نيز آمريكا با زمينه سازي تغييرات بسيار محدود كننده در بازنگري پيمان NPT در صدد اين است كه كليه كشورهاي ديگر- مانند ايران -  را كه در معرض تسلط بر فناوري هسته اي هستند، ازهرگونه پيشرفت و تسلط بر اين دانش استراتژيك بازدارد. 

وي در برابر اين پرسش كه آيا اين موضوع ارتباطي به اوج گرفتن رقابت هاي انتخاباتي در آمريكا دارد يا نه افزود: هيچ رييس جمهوري در آمريكا بدون حمايت گروههاي تندروي يهودي (صهيونيست ها) امكان پيروزي ندارد و با توجه به رسوايي هاي پديد آمده در عراق ، مشاوران نزديك بوش به وي اطمينان داده اند كه رسميت بخشيدن به قدرت نظامي و اتمي اسرائيل و تبديل اين رژيم به يك ابرقدرت نظامي مشروع (قدرت هسته اي پذيرفته شده توسط آژانس بين المللي انرژي اتمي)مي تواند بوش را از اين حمايت به خوبي برخوردار سازد.

اين ديپلمات پيش بيني كرد كه در اين زمينه و طي هفته هاي آينده محمد البرادعي تحت فزاينده ترين فشار ها از سوي دولت آمريكا قرار گيرد.

يادآوري مي شود مردخاي وانونو تكنسين هسته اي اسرائيل كه 17 سال پيش به خاطر افشاي برنامه هاي اين رژيم در توليد سلاحهاي اتمي به زندان محكوم شده بود، دو هفته پيش باشرايط سنگيني نظير عدم ترك اسرائيل و نپرداختن مجدد به اين موضوع آزاد شده بود.