گشایش درهای مساجد آلمان به روی غیرمسلمانان
بیشتر مساجد برلین، پایتخت آلمان روز جمعه 3 اکتبر ( 12 مهر ماه) درهای خود را گشوده و از حضور غیرمسلمانان برای کسب اطلاعات موثقی درباره ماهیت اسلام و فرهنگ مسلمانان استقبال کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی زیمبیو، پس از اقامه نماز جمعه مسلمانان در مسجد بزرگ برلین تعدادی از غیرمسلمانان برای آگاهی از حقیقت اسلام در این مسجد حضور یافته و به سخنرانی امام جمعه این مسجد گوش فرا دادند.
حدود 80 مسجد در سراسر برلین وجود دارد که بیشتر آنها روز گذشته درهای خود را گشوده و از حضور غیرمسلمانان استقبال کردند. روز گشایش درهای مساجد برلین همزمان با روز وحدت آلمان و به عنوان سومین روز از عید فطر مسلمانان برگزار شد. روز سوم اکتبر مصادف با روز رسمی اتحاد دو آلمان است که در سال 1990 صورت گرفت.
غیرمسلمانان جوامع غربی که در مراسم روز گشایش درهای مساجد شرکت می کنند به طور معمول کنجکاو هستند درباره ماهیت اسلام، جایگاه زنان در اسلام، ارتباط تروریسم با اسلام و درک اسلام در بافت حوادث کنونی دنیا مطالبی بدانند، از این رو ائمه جماعات مساجد و فعالان مسلمان در چنین روزهایی اطلاعات موثقی درباره اسلام و فرهنگ مسلمانان در اختیار آنها قرار می دهند.
ستاد روز گشایش درهای مساجد آلمان از به عنوان رویدادی سالانه از سال 1997 تشکیل شد هرساله به طور متوسط با استقبال هزاران نفر از بازدیدکنندگان غیرمسلمان روبه رو است. بازدید کنندگان کنجکاو پرسشهایی درباره اسلام، آموزه های اسلامی و چگونگی عمل به آداب اسلامی مطرح می کنند.
روز گشایش درهای مساجد در آلمان در سانه های محلی نیز تبلیغ می شود، بسیاری از رادیوها و تلویزیونها زمانی را به صحبت درباره این رویداد اختصاص داده و برنامه های زنده ای از داخل مساجد پخش می کنند.
حدود 2/3 میلیون مسلمان در آلمان زندگی می کنند که بیش از نیمی از این تعداد ترک تبار هستند . اسلام با داشتن چنین جمعیتی پس از مسیحیت کاتولیک و پروتستان، سومین دین بزرگ این کشور اروپایی است.
افراط گرایان اتریشی قبرستان مسلمانان را تخریب کردند
مقامات اتریش روز دوشنبه هشتم مهرماه اعلام کردند که حدود 90 قبر متوفیان مسلمان از سوی استگرایان افراطی تخریب شدهاند.
مقامات اظهار داشتند که برخی از سنگهای قبر این قبرستان که در شهر "لینز" قرار دارد از جای خود در آمده بود و با رنگ سیاه روی آن علائم و شعارهایی کشیده بودند.
متصدیان جستجوی علل این رویداد اظهار داشتند که روی برخی از این سنگها ستاره داوود نقش بسته که این امر تلاشی برای پنهان کردن هویت خرابکاران به شمار میرود. تاکنون مشخص نشده که این رویداد با انگیزه سیاسی انجام شده است یا خیر.
پیش از این نیز مردم استرالیا مخالفت خود را با اختصاص زمینی برای ایجاد قبرستان مسلمانان اعلام کردند. مسلمانان اتریش حدود نیم میلیون از جمعیت هشت میلیون این کشور را تشکیل داده و اسلام براساس "قانون اسلام" که توسط امپراتور فرانس ژوزف در سال 1912 تصویب شد در این کشور به رسمیت شناخته شده است و پس از مسیحت کاتولیک دومین دین اتریش محسوب میشود.
جمهوری ترک قبرسشمالی خواستار عضویت کامل در سازمان کنفرانساسلامی است
وزیر امور خارجه جمهوری ترک قبرس شمالی تمایل کشور خود را برای فعالیت به عنوان یکی از اعضای کامل سازمان کنفرانس اسلامی مورد تأکید قرار داد.
تورگای آوسی وزیر امور خارجه جمهوری ترک قبرس شمالی درخواست کرد جایگاه ناظر سازمان کنفرانس اسلامی به عضو دائمی این کنفرانس ارتقا یابد.
آوسی در دیدار با کشورهای خارجی سازمان کنفرانس اسلامی در نیویورک گفت: جمهوری ترک قبرس شمالی از تصمیمهای سازمان کنفرانس اسلامی درباره قبرس مسرور است و تمایل دارد این روابط را در فضای مثبتی توسعه دهد.
وی همچنین از برگزاری همایش گردشگری کشورهای اسلامی خبر داد که قرار است طی روزهای 27 و 29 اکتبر در جمهوری ترک قبرس شمالی برگزار شود.
وزیر خارجه قبرس شمالی تصریح کرد که این کشور می خواهد راه حلی برای مسئله قبرس پیدا کند که در ساختار دومنطقه ای این کشور اجرا شده و برای هر دو کشور به عنوان بنیانگذار جایگاه مساوی سیاسی قائل شود.
آوسی همچنین در دیدار با اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی گامهایی که جمهوری ترک قبرس شمالی سال آینده برای بهبود روابط خود با کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی درنظر دارد را مورد بحث و بررسی قرار داد.
مبارزه علیه تروریسم نباید به اسلامهراسی منتهی شود
وزیر امورخارجه ازبکستان با ابراز نگرانی از افزایش اسلامهراسی اعلام کرد: مبارزه علیه تروریسم نباید به اسلام هراسی تبدیل شود.
ولادیمیز نوروف وزیر امور خارجه ازبکستان در جلسه وزرای سازمان کنفرانس اسلامی نسبت به افزایش اسلامی هراسی و عدم تساهل در بخشهای مختلف دنیا ابراز نگرانی کرد.
نوروف گفت: ازبکستان طی قرون متمادی یکی از مراکز شکوفایی اسلام بوده است به این علت برخی تفاسیر منفی درباره نقش تاریخی اسلام عمداً حقایق تاریخی را تحریف و موجبات نگرانی ما را فراهم کرده است. ازبکستان مخالف تبدیل جنگ علیه ترور به اسلام هراسی است، تغییر شکل و یا رویارویی با جهان اسلام به نام جنگ علیه ترور مخالت است.
نوروف از ابتکار عمل سازمان کنفراس اسلامی مبنی بر اتحاد کشورهای اسلامی در مقابله با تغییرات بنیادینی که چالشها و تهدیدهای تازه به امنیت به وجود آورده حمایت کرد و درباره ترویج ایدئولوژی تساهل، درک دوجانبه و تنوع فرهنگی صخبت کرد.
وی گفت: جمهوری ازبکستان در حمایت از گفتگوی میان فرهنگها و ادیان که نیازمند چارچوب قانون بین المللی بدون هیچ فشار و تلاشی برای پذیرش ارزشها و استانداردهای اخلاقی غیرقابل قبول بر افراد است چرا که این امر مانع رویکرد احترام آمیز نسبت به طرز فکری می شود که طی قرنها و هزاره ها در این کشور شکل گرفته است.
جشن اتحاد و همدلی مسلمانان جهان طی سه روز
مسلمانان جهان طی روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه عید فطر را جشن گرفتند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، شورای فقه آمریکای شمالی و شورای فتوا و تحقیق اروپا اعلام کرد که روز 30 سپتامبر ( سه شنبه 9 مهر ماه) سی امین روز ماه مبارک رمضان بوده و عید فطر سال 1429 قمری روز اول اکتبر ( 10 مهر ماه) است. این دو سازمان متشکل از علمای مسلمان این اعلامیه را براساس محاسبات نجومی خود صادر کرده اند.
این دو شورا همچنین اظهار داشتند که پس از بررسی دقیق منابع شرع و اعتقادات علمای سنتی و مدرن نتیجه گیری کرده اند که بر اساس قانون شرع استفاده از محاسبات علمی برای تعیین ماههای قمری جایز است.
پروژه رصد هلال ماه اسلامی همچنین تصدیق کرده آغاز ماه شوال براساس محاسبات نجومی خواهد بود. مرکز اسلامی کنبرا در استرالیا نیز اعلام کرده مسلمانان عید فطر را روز چهارشنبه جشن گرفتند. لیبی به عنوان تنها کشوری که رمضان را پیش از سایر کشورها آغاز کرد نخستین روز ماه شوال را روز سه شنبه 30 سپتامبر( 9 مهر) اعلام کرد.
عربستان نیز ماه شوال را روز دوشنبه رؤیت کرده و روز سه شنبه آخرین روز ماه مبارک رمضان قلمداد کرد. همچنین رؤیت هلال ماه جدید در مصر، سودان، تونس، الجزیره، موریتانی، جی بوتی، سومالی، اریتره، کنیا و آفریقای جنوبی نیز روز دوشنبه امکانپذیر بود.
کشورهای آسیایی چون اردن، سوریه، افغانستان، مالزی و فیلیپین نیز ماه نو را روز دوشنبه رؤیت کردند، این در حالی است که مسلمانان نیجریه روز یکشنبه 28 سپتامبر برای رؤیت ماه اقدام کرده و عید فطر را روز دوشنبه برگزار کردند.
کشورهای مراکش، ایران، عمان، سریلانکا، پاکستان، بنگلادش و هندوستان نیز ماه شوال را روز سه شنبه رؤیت کرده و به همین ترتیب شیعیان لبنان و عراق نیز ماه شوال را روز سه شنبه رصد کردند.
نعیم ترافانا رئیس شیخ نشینی کوزوو گفت: میان کیمته مسلمانان اروپایی آسیایی که کشورهای بالکان را تحت پوشش قرار داده است و ریاست آن را دارالفتوای ترکیه برعهده دارد برای برگزاری اعیاد دینی هماهنگی وجود دارد. این کیمته روز دوشنبه را آخرین روزماه رمضان و روز سه شنبه را عید فطر می داند.