به گزارش خبرگزاری مهر، جریانهای گردابی شکلی که در جریان حرکت سریع هواپیماها و سایر سیستمهای حرکتی آبی و هوایی در اطراف آنها ایجاد می شود تأثیر قابل توجهی بر حرکت و پایداری این سیستم ها می گذارد.
دانشمندان سالهای طولانی است که با استفاده از شبیه سازیهای مختلف در تلاش بوده اند تا با افزایش درک خود از این پدیده، راندمان حرکتی هواپیماها و حتی زیردریایی ها را افزایش دهند اما همواره نیاز بوده است تا این آزمایشات در مقیاسهای بزرگ و البته پرهزینه انجام شود.
پروفسور پرویز معین استاد ایرانی دانشگاه استنفورد و رئیس مرکز تحقیقات ارتعاشات این دانشگاه که همکاری تنگاتنگی با ناسا دارد طی سالهای اخیر تحقیقات وسیعی را در این زمینه آغاز کرده و اکنون در آستانه ایجاد تحولی خیره کننده در دانش طراحی و ساخت سیستمهای پروازی و زیر آبی با هدف کاهش نوسانات محیطی قرار دارد.
طی یک دهه اخیر عمده تلاش دانشمندان در این زمینه صرفا به تحقیقات آکادمیک محدود بوده است اما به لطف تحقیقات پروفسور معین و استفاده از مدرنترین پردازشهای رایانه ای این امکان فراهم شده است تا وضعیت تأثیرگذاری ارتعاشات جریانی بر موتور جت در ابعاد و مقیاس اصلی آن مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
به گفته وی با استفاده از فرمولها و برنامه های جدید رایانه ای اکنون می توان به دستیابی به درکی روشن از چگونگی تأثیرگذاری ارتعاشات مربوط به جریان آب و هوا بر سیستمهای حرکتی و در نتیجه غلبه بر این تأثیرگذاری امیدوار بود.
در حقیقت این دانشمند ایرانی توانسته است تا با به تصویر کشیدن وضعیت این ارتعاشات که هرگز با چشمان غیرمسلح قابل رؤیت نیستند امید مهندسان به غلبه بر این نیرو را افزایش دهد.
به گزارش مهر، پروفسور پرویز معین استاد ایرانی دپارتمان مهندسی مکانیک دانشگاه استنفورد طی سالهای گذشته تحقیقات وسیعی در زمینه طراحی و ساخت ابزارهای متعدد و کاربردی برای پیش بینی جریان گازها و مایعات در سیستمهای مهندسی داشته است.