کرج - خبرگزاری مهر: معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی گفت: 98 درصد فرآورده های کشاورزی توسط بخش خصوصی تولید می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، فرید اجلالی ظهر امروز در آیین افتتاح دومین نمایشگاه ملی تخصصی نهاده ها، تجهیزات آبیاری و گلخانه، ادوات و ماشین آلات کشاورزی اظهار داشت: این نمایشگاه دارای ویژگیهای خاص و منحصر به فرد است و از ویژگیهای مهم این نمایشگاه برپا شدن آن به همت بخش خصوصی است.

وی افزود: ایران از اقتصاد باز حمایت می کند و باید طبق اصل 44 قانون اساسی همه امور به بخش خصوصی واگذار شود و امید است در این زمینه تلاش مجدد برای به دست آوردن بازار داخلی موفق باشد.

این مسئول خاطرنشان کرد: به رغم محدودیتهای مختلف اقلیمی امید است با افتتاح این نمایشگاه بتوان گامهای دیگری در جهت خودکفایی بخش کشاورزی و عرصه اقتصادی کشور برداشت و نقش مهمی ایفا کرد.

اجلالی بیان داشت: بخش کشاورزی به رغم اهمیت اساسی در زندگی مردم آنچنان که باید در اقتصاد و اشتغال شناخته نشده است به نحوی که سهم بخش کشاورزی در اشتغال 5/24 درصد، در تولید ناخالص بخش کشاورزی 5/13 درصد، سهم بخش کشاورزی در بودجه کشور برابر 8/9 درصد و سهم این بخش در رسانه ها تنها دو درصد است.

تولیدات کشاورزی طی 30 سال 75 میلیون تن رشد داشته است

معاون آب، خاک و صنایع وزرات جهاد کشاورزی یادآور شد: ایران موفقیتهای بسیاری را در بخش کشاورزی به دست آورده است که یکی از این موفقیتها رساندن تولید 25 میلیون تنی در سال 57 به تولید 100 میلیون تنی در حال حاضر است که با توجه به این موفقیتها باید مسئولان و علاقمندان به این بخش در امر اطلاع رسانی تلاش داشته کنند.

وی متذکر شد: ما توانستیم موفقیتهای بسیار بزرگی داشته باشیم که مهم ترین آنها بحث رسیدگی و بازمهندسی مجدد عوامل تولید در تمامی زمینه ها اعم از بذور، تولید کودهای کامل با کارآیی بالاتر، استفاده بهتر از زمین، آب و خاک و استفاده از گلخانه، استفاده از آب با استفاده از آبیاریهای نوین تحت فشار و مدرن کردن بخشهایی از آبیاری است.

این مسئول ادامه داد: در زمینه ساخت وسایل و ماشین آلات، بخش کشاورزی رشد خوبی داشته است به نحوی که به طور تقریبی تکنولِوژی و توان ساخت همه ملزومات و ماشین آلات در این بخش وجود دارد و با ساخت آنها نیازهای داخل کشور برطرف می شود.

اجلالی تصریح کرد: حمایت از این بخش باید با اعمال تعرفه ها و استاندارها افزایش یابد این درحالیست که بخش کشاورزی و صنایع وابسته آن از کمترین میزان حمایت برخوردار هستند.

معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی افزود: سال گذشته اولین نمایشگاه با درخواست 50 نفر از تولیدکنندگان بخش کشاورزی برپا شد و در برگزاری آن تولیدکنندگان توانستند به جای رقابتهای غیرمعمول در چارچوب رقابتی سالم و غیرتخریبی فعالیت کنند.

وی اظهار داشت: دنیا به سمت خصوصی شدن می رود و امید است هرچه بیشتر نمایشگاه ها تخصصی تر شود و در سالهای آتی نمایشگاه های منطقه ای به نمایشگاه های استانی و بین المللی تبدیل شود.

این مسئول گفت: امید است با همکاری بخش خصوصی یک ساز و کار خصوصی برای اجرا و برپایی نمایشگاه ها در کشور به وجود آید که این امر برای شناسیایی علاقمندیهای کشور بسیار موثر است تا از صنایع داخلی حمایت شود.

اجلالی بیان داشت: حمایت از صنایع داخلی و صنعتگران اولویت اصلی دولت نهم و نظام جمهوری اسلامی است.

خشکسالی سال گذشته در بخش کشاورزی محسوس نبود

وی ادامه داد: خشکسالی سال گذشته پدیده نادری بود اما مردم خشکسالی در بخش کشاورزی را احساس نکردند و امسال هیچ نوع محصول کشاورزی در سطح کشور کمتر از سال گذشته تولید نشده است و میوه ها و محصولات کشاورزی به وفور در همه جای کشور در دسترس مردم است.

معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در خشکسالی پارسال به دلیل اینکه محصولات دیم با باران تغذیه می شوند، بخش کشاورزی دیم دچار خسارت شد اما در مواقع خشکسالی می توان این نوع خسارت را با آبیاری موقت تا حدودی رفع کرد.

اجلالی عنوان کرد: همچنین در خشکسالی سال گذشته آبهای سطحی و قنوات کوتاه و سطحی دچار کم آبی شدند ولی امسال قنوات عمیق و طولانی آسیب ندیدند.

این مسئول اعلام کرد: با توجه به اولویت و هماهنگی مسئولان بخشهای مختلف و مجلس، برای بخش کشاورزی این تهدید به یک فرصت مناسب تبدیل شد به نحوی که امسال برای اولین بار در حوزه خشکسالی سه هزار میلیارد ریال به بخش آبیاری تحت فشار اختصاص داده شد.

وی اذعان داشت: امسال برای اولین بار در برنامه پنجم سازندگی مسئولیت کمیته آب کشاورزی و امنیت غذایی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی گذاشته شده و این امر به معنای موفقیت بخش کشاورزی است و می تواند در بهبود بهره وری و راندمان آب کشاورزی موثر باشد.

اجلالی بیان داشت: طبق مصوبه هیئت دولت،‌ پنج درصد کل بودجه های دولت در سال 88 به بخش آبیاری تحت فشار تعلق می گیرد که این درصد معادل هزار میلیارد ریال است.