وزیر صنایع و معادن اعلام کرد: در سایه اقدامهای اساسی و قاطع دولت در بخش صنعت سیمان، وضعیت این صنعت اکنون به مرحله رضایت بخشی رسیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر محرابیان در مراسم بهره برداری از کارخانه سیمان ساروج اصفهان افزود : طی سال گذشته با یک  اقدام انقلابی در سایه همدلی همه مسئولان کشور و حمایت بخش خصوصی وضعیت سیمان به  مرحله رضایت بخشی رسید که  امروز نتیجه این اقدامات را در همه جای کشور شاهدیم .

وی افزود:‌‌ در سایه این جهش صنعتی در سال گذشته شاهد رشد 25 درصدی ارزش صنعت سیمان در کشور بوده ایم به گونه ای که این صنعت باعث رشد ارزش افزوده بورس نیز گردیده است.

محرابیان یادآور شد : با بهره برداری از کارخانه سیمان ساروج اصفهان، 600 هزار تن  به ظرفیت تولید سالانه این محصول در کشور اضافه شد و به 56 میلیون تن رسید.

وی توضیح داد:‌ شاید در هیچ برهه صنعتی چنین حرکت جدی و تاثیر گذاری را در کشور شاهد نبوده ایم به گونه ای که در یک سال گذشته بیش از 16 میلیون تن به ظرفیت سیمان  در کشور افزوده شده است.

وزیر صنایع و معادن گفت: سال گذشته شاهد بودیم که در صنعت سیمان هم مصرف کننده و هم تولید کننده از وضعیت بازار سیمان ناراضی بودند ولی امروز رضایت کامل در این صنعت برای همه ایجاد شده است.

وی افزود: سال گذشته وضعیت تهیه سیمان در کشور به گونه ای شد که قیمت سیمان در بعضی از مناطق و استان ها از جمله اصفهان به شدت افزایش یافت ولی اکنون با اقدامات انجام شده این رقم در استان مذکور به کمتر از یک سوم کاهش یافته است و همین شرایط در استان های دیگر نیز ایجاد شد.

محرابیان تاکیدکرد: شرایط ایجاد شده در حالی است که به تبعیت از قیمت انرژی و تبعات منفی آن بر روی حمل و نقل، قیمت سیمان در کشورهای اطرف در یکی دو سال گذشته 25 دلار در هر تن افزایش داشت.

وزیر صنایع و معادن همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اشکالات نظام بانکی را رعایت نکردن انصاف و عدالت در توزیع تسهیلات بانکی  دانست و گفت: هم اینک این نقیصه تا حدودی برطرف شده است.

محرابیان تصریح کرد: نقدینگی که امروز به اسم تولید و صنعت وارد نظام بانکی می شود اگر به شکل درست و با توجه به نسبت تولید هر واحد و استعداد هر منطقه توزیع بشود ، کفایت کننده رفع مشکل نقدینگی واحدهای صنعتی هر منطقه خواهد بود.

وی افزود: به منظور تامین نقدینگی ارزی واحدهای تولیدی پس از بحث و بررسی فراوان کارشناسی میزان ارز اختصاص یافته از 5 میلیارد دلار به 7 میلیارد دلار افزایش یافت.

وی به ویژگیهای خاص در نظر گرفته شده برای استفاده از این تسهیلات اشاره کرد و گفت: واحدهای تولیدی می توانند بر اساس نوع ارز درخواستی اعم از دلار، یورو، ین و درهم امارت از این تسهیلات استفاده کنند.

 وی گفت: پیش پرداخت در نظر گرفته شده به منظور استفاده از این تسهیلات نیز فقط 10 درصد برای سپرده گذاری است.
وزیر صنایع و معادن گفت: همچنین در دولت مصوب شد که مابه التفاوت نرخ یورو نیز به منظور حمایت از تولید بخشیده شود به گونه ای که بدهکاری این واحدها بر اساس نرخ دلار محاسبه خواهد شد.

وزیر صنایع و معادن همچنین از افزایش 17 درصدی نرخ رشد تولید صنعتی استان اصفهان در 6 ماهه گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر متوسط رشد تولید در این حوزه در اقصی نقاط کشور حدود  11 الی 5/11 درصد است.

وی افزود: در حالی که متوسط رشد پروانه های بهره برداری در کشور  65 درصد است، استان اصفهان در 6 ماهه گذشته از رشد 152 درصدی برخوردار بود.

محرابیان گفت: در این دوره زمانی استان اصفهان 384 درصد رشد سرمایه گذاری داشت در حالی که متوسط رشد سرمایه گذاری در کشور 170 درصد  است.

وزیر صنایع و معادن گفت: در 6 ماهه گذشته استان اصفهان با اشتغالزایی 41 هزار و 500 نفر در بخش صنعت رشد 85 درصدی را کسب کرده است در حالی که  رشد اشتغال در بخش صنعت در کشور 19 درصد بوده است.

وزیر صنایع و معادن در این مراسم تاکید کرد: به همت صنعتگران و حمایت دولت، رشد تولید در 6 ماهه نخست کاهشی نداشت و اظهار امیدواری کرد ؛ با تامین به موقع سوخت شاهد رشد بیشتر تولید در نیمه دوم سال باشیم.

گفتنی است، برای ساخت کارخانه سیمان ساروج که توسط بخش خصوصی انجام شده است، 910 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته است که با بهره برداری از این کارخانه برای250 نفر بصورت مستقیم و 500 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.