علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تشکر از بررسی سریع شورای نگهبان، ایراد گرفته شده از سوی این شورا به مصوبه مجلس مبنی بر افزایش ظرفیت دانشگاهها را قابل رفع دانست و درباره چگونگی برطرف کردن این ایراد توسط مجلس گفت: با در نظر گرفتن اینکه، تنها ایراد گرفته شده از سوی شورای نگهبان به مصوبه مجلس، مربوط به عدم تعییین حدود و محل اعتبارات لازم برای این طرح می شود و شورای نگهبان اعلام کرده است که با توجه به اصل 53 قانون اساسی همه پرداختها باید در حدود اعتبارات مصوب باشد، مجلس در مصوبه ذکر می کند این وجوه به خزانه کل کشور واریز می شود و صد در صد آن به عنوان درآمد اختصاصی در ردیفهای بودجه خاصی به دانشگاهها ارائه می شود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص پرداخت شهریه توسط دانشجویانی که توسط طرح مصوب مجلس به دانشگاهها راه می یابند به مهر گفت: این بند قانون به دلیل اینکه شورای نگهبان بر اساس اصل 75 قانون و داشتن بار مالی، اقدام به رد طرح نکند، به طرح اضافه شد.
وی افزود: با توجه به اینکه بر اساس این طرح 1 هزار تا 1 هزار و 500 دانشجو اضافه بر ظرفیت قبلی وارد دانشگاه می شوند، ما معتقدیم که اجرای این طرح بار مالی در حدود 6 تا 9 میلیارد تومان در بر خواهد داشت و دولت نیز به راحتی می تواند این بار مالی را پرداخت کند.
عباسپور اظهار داشت: در صورتی که دولت این اعتبار را به دانشگاهها پرداخت نکرد، دانشگاهها می توانند از اعتبارات خود برای این منظور هزینه کنند. البته مجلس به دانشگاهها متعهد می شود که این هزینه را در قانون بودجه سال 88 دانشگاهها منظور کند.
وی افزود: در نهایت اگر دانشگاه نیز این بار مالی را بر عهده نگرفت، هزینه تحصیل از دانشجو گرفته می شود البته با در نظر گرفتن این موضوع که صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم 120 میلیارد تومان اعتبار برای وام های شهریه در اختیار دارد، این شهریه دانشجویان می تواند به صورت وام از صندوق رفاه دریافت شود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به اظهارات صندوق رفاه مبنی براینکه برای ارائه وام شهریه به این دانشجویان نیازمند اعتبارات بیشتری است گفت: مجلس در قانون ذکر می کند که پرداخت وام شهریه توسط صندوق رفاه باید با اولویت این دسته از دانشجویان در نظر گرفته شود البته اعتباری را که توسط صندوق به صورت وام به دانشجو پرداخت شده در بودجه سال آینده صندوق رفاه منظور خواهد شد.
وی افزود: اگر همکاری و مساعدت به هزار نخبه داوطلب ورود به دانشگاه در نظر گرفته شود، تمام مشکلات قابل حل است و در غیر این صورت اگر جریانات سیاسی و متقابل در نظر گرفته شود داستان به گونه دیگری است.