به گزارش خبرگزاری مهر، تصفیه اکسیدهای نیتروژن به عنوان آلاینده شاخص هوا، یک نگرانی جهانی است چرا که آنها را عامل اولیه بارانهای اسیدی، تخریب لایه ازون، اختلال در سلامت تنفسی جامعه و کارگران می دانند. هدف از یک تحقیق با عنوان " تصفیه و حذف اکسیدهای نیتروژن از هوا توسط فرایند تلفیقی پلاسما - شیمیایی که در قالب رساله دکترای تخصصی یکی از دانش آموختگان مقطع دکترای رشته بهداشت حرفه ای دانشگاه تربیت مدرس ارائه شد، تصفیه و حذف اکسیدهای نتیروژن در راکتور تلفیقی پلاسما - شیمیایی در شرایط اتمسفریک و غیر حرارتی است.
در این مطالعه فرایند تلفیقی پلاسما - شیمیایی در تصفیه NOX با کمک ژنولیت اصلاح شده 5-ZSM و پلاسمای نوع با حضور پروپان ارزیابی شد.
در اثر برخورد الکترونها با جریان هوای حاوی اکسیدهای نیتروژن، رادیکالها و مولکولهای فعال در یک حجم محدود و تحت کنترل ( راکتور پلاسما) تولید و سپس در حضور هیدروکربن احیا کننده با کمک مکانیسم های هیدرولیز و شکست در منافذ فعال پایه کاتالیستی عمل تبدیل و تصفیه انجام می شود.
نتایج نشان می دهد که از میان 3 پایه ژنولیتی اصلاح شده تنها 5-ZSM با سطح فعال مخلوطی از اکسیدهای زیر کونیم و سریم راندمان تبدیل بهتری را نشان می دهد.
بررسی نتایج نشان می دهد که شرایط بهینه به منظور تبدیل NOX به N2 وO2 عبارتند از دمای 180درجه سانتیگراد، نسبت مولی پروپان به اکسیدهای نیتروژن برابر 0.5 و ولتاژ 5 کیلوولت در راکتور تلفیقی است.