یک کارشناس امور بین الملل معتقد است نامه جلیلی به سولانا می تواند ابزار تمایلی مجدد برای از سر گیری گفتگوها بین ایران و 5+1 باشد که بهرحال فرصتی است که می توان از آن استفاده کرد.

دکتر علی خرم، صاحبنظر امور بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نامه اخیر دکتر جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به سولانا، گفت: نگارش این نامه، نشان نارضایتی ایران از مسیر طی شده توسط اروپا در ائتلاف 1+5 بود.

وی افزود: در غرب این نامه چندین واکنش متضاد را در پی داشت، اولین واکنش این بود که ایران را متهم به خشم آلود بودن و تمایل برای دوری از میز مذاکرات کردند در حالی که اصل و بنیان این نامه دعوت به مذاکره به عنوان راهبرد اصلی حل مسئله بود.

خرم ادامه داد: قطعنامه 1835 بر همان روال قبلی قطعنامه های دیگر صادر شده است و دارای سه نکته اصلی است: فشار بر ایران برای تعلیق، فشار بر ایران در زمینه مطالعات ادعایی و تهدید ایران به صدور قطعنامه بعدی.

این کارشناس امور بین الملل خاطر نشان کرد: در قطعنامه اخیر هم راه مذاکره با ایران بسته نشده است و نامه جلیلی به سولانا می تواند ابزار تمایلی مجدد برای از سر گیری گفتگوها بین ایران و 1+5 باشد که بهرحال فرصتی است که می توان از آن استفاده کرد.

وی در پایان  تاکید کرد: البته باید توجه کنیم که درمورد مذاکره با 1+5 در شرایط فعلی، لازم است  موقعیت یابی جدیدی داشته باشیم.