به گزارش خبرنگار مهر، به عقیده دانشجویانی که شیفت های کاری خود را می فروشند 15 شب کشیک برای یک دانشجوی پزشکی کار طاقت فرسایی است و موجب می شود آنها از دوستان خود بخواهند که در ازای دریافت مبالغی لطف کرده و جای آنها را در شیفت کاری مربوطه پر کنند.
فروش شیفت بیشتر در میان عده ای از دانشجویان دانشگاههای بزرگ رواج دارد که البته این عده سعی می کنند تا با پرکردن ساعات موظف خود از خطر تجدید دوره برهایند.
وجود دانشجویان درسخوان و رتبه های برتر در دانشگاههای بزرگ از دیگر دلایلی است که موجب می شود فروش شیفت در بیمارستانهای این دانشگاهها رواج بیشتری داشته باشد. این دانشجویان به دلیل اینکه امکان شرکت در آزمون دستیاری را در سال پایانی دوره پزشکی حرفه ای دارند برای استفاده بهتر از زمان درس خواندن به کتابخانه ها پناه می برند و همین امر آنها را برای فروش شیفت شان مصمم تر می کند.
دانشکده های پزشکی برای برخورد با فروش شیفت شیوه های متعددی را پیش گرفته اند که از آن جمله می توان از سختگیری دستیاران و پرسنل بخش مربوطه برای الزام و حضور افراد، نصب اسامی افراد شیفت در بوردهای بخش، تهیه کارتهای شناسایی و نصب بر روی روپوش به عنوان ابزارهایی نام برد که مسئولان آموزش بالینی برای خروج از این مسئله از آنها بهره می گیرند.
این تخلف آموزشی گاهی مواقع به بهای حذف از دوره آموزشی، فارغ التحصیل نشدن و تجدید دوره می انجامد اما با این وجود برخی از دانشجویان پزشکی که از تمکن مالی مناسبی برخوردار هستند به این شیوه سعی در راحت تر کردن شرایط سخت دوره آموزشی خود دارند و در مقابل دانشجویانی که بنیه مالی خوبی ندارند و از مشکل مالی رنج می برند می پذیرند که به جای دانشجویان دیگر شیفت کاری را بپذیرند.