مديريت شهري اميدوار است شركت هاي داخلي خودرو ساز ، توليد اتوبوس را دراولويت قرار بدهند تا ما مجبور نشويم براي حفظ منافع ملي و براي پاسخگويي به نيازهاي اوليه شهروندان، اقدام به واردات اتوبوس بكنيم كه قطعا اين موضوع لطمه به نيروي كار و توليد داخلي خواهد زد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر" شهردار تهران با اعلام اين مطلب در جمع خبرنگاران افزود: توليد اتوبوس شهري حتي با پرداخت يارانه بايد در اولويت توليد كارخانجات خودرو سازي قرار بگيرد تا به سرعت به حمل و نقل شهري افزوده شود.

دكتر محمود احمدي نژاد كه در حاشيه ملاقات مردمي با ساكنان منطقه 13 شهرداري تهران با مطالب را مي گفت ، ادامه داد: ما فكر مي كنيم اگر امروز  7500 دستگاه اتوبوس سالم به همراه تجهيزات در اختيار مديريت شهري قرار بگيرد ، آن گاه ما خواهيم توانست از مردم خواهش كنيم از خودرو سواري استفاده نكنند.

شهرداري تهران گفت: مشكلات ترافيكي همچون گذشته در راس مسائل شهر تهران قرار دارد كه بهبود بخشي از اين وضعيت بر عهده مديريت شهري بوده و بخش ديگر به سياست هاي كلان دولت و مجلس باز مي گردد.

وي وظيفه مديريت شهري را مطالعه دقيق مشكلات و طراحي راه حل ها عنوان كرد و افزود: ما قصد داريم در مديريت كار و تقاضا، به دنبال كاهش تقاضاي تردد و سفر از سوي شهروندان باشيم.

وي ادامه داد: مي خواهيم تمركز آن را از ساعات خاص برداريم و طول سفرها را كوتاه كنيم.

شهردار تهران از تغيير ساعات كار ، توسعه مراكز خدماتي ، تغيير روش خدمات رساني و استفاده از شبكه اطلاعاتي به عنوان طرحهاي در دست مطالعه مديريت شهري ياد كرد.

وي با اشاره به اينكه بخش ديگر برنامه هاي مديريت شهري تلاش براي استفاده حداكثر از ظرفيت شبكه موجود حمل و نقل است ، گفت: طرحهايي براي تغيير جهت خيابانها و محدوديت توقف و موضوعاتي از اين قبيل همگي در راستاي استفاده حداكثر از ظرفيت شبكه طراحي و تهيه شده است.

شهردار تهران بهسازي شبكه و اصلاحات هندسي ، احداث پهلوگاهها ، دور برگردان ها و تعريض ها را جز اقداماتي در جهت افزايش ظرفيت شبكه عنوان كرد و گفت: با تشكيل يك كميته مشترك تخصصي و اجرايي با راهنمايي و راننگي ، توانسته ايم گروههاي ترافيكي را شناسايي و راه حل هايي براي رفع آنها ارايه بدهيم .

احمدي نژاد سپس به پروژه هاي در دست اجراي مديريت شهري در بخش توسعه شبكه حمل و نقل درون شهري اشاره كرد و گفت: در اين بخش بيش از 50 تقاطع غير همسطح را در دستور كار قرار گرفته كه تا امروز بيش از 27 دستگاه  از اين تقاطع ها قرار دادشان منعقد و كار آغاز شده است.

وي ادامه بزرگراهها ، خيابانهاي شيرياني و تونل رسالت را جزو مهمترين اين تاسيسات زيربنايي عنوان كرد و گفت: علاوه بر  اينها توسعه تجهيزات از جمله اتوبوسهاي شركت واحد نيز در راستاي همين اقدامات است.

احمدي افزود: سال گذشته بيش از 1200 دستگاه اتوبوس وارد شبكه حمل و نقل درون شهري شده و 1200 دستگاه ديگر كه قرار دادهايشان در گذشته منعقد شده  تا قبل از پايان تيرماه سال جاري تحويل شهرداري مي شود.

وي همچنين از انعقاد قرار داد جديدي براي خريد 1500 دستگاه اتوبوس خبر داد و گفت: اگر شرايط مناسب نباشد به دنبال وارد كردن اتوبوس خواهيم بود.

احمدي نژاد به توسعه خطوط قطار شهري و هوايي در راستاي فعاليت هاي مديريت شهري تهران اشاره كرد و گفت: عمليات قطار هوايي در غرب تهران آغاز شده و پروژه اصلي قطار هوايي در شوراي اسلامي شهرتهران در دست بررسي است كه نتيجه آن به زودي دراختيار شهرداري قرار مي گيرد.

شهردار تهران در ادامه به تشريح برنامه هايي كه بايد از سوي مديريت كلان كشورحمايت شود، پرداخت و گفت: سهم سيستم هاي مختلف در جابجايي مردم در تهران داراي توزيع مناسبي نيست. به طوري كه درحال حاضر حداكثر 25 درصد از جابجايي ها توسط اتوبوسراني و مترو انجام مي شود و حدود 8 درصد هم به واسطه حضور سرويس ها بوده و بقيه اين جابجايي توسط خودروهاي سواري ، وانت بارها و موتور سيكلت ها صورت مي گيرد كه اين نسبت درستي نيست . بلكه بايد اين وضعيت معكوس شده و شبكه حمل و نقل انبوه اكثريت جابجايي ها را بر عهده بگيرد.

شهردار تهران به 8 ميليون متر مربع پاركينگ طبقاتي  شماره گذاري بيش از 400 هزارخودر طي سال گذشته در تهران اشاره كرد و گفت: براساس گزارش معاونت حمل و نقل نيروي انتظامي فقط روز سه شنبه گذشته 1800 خودرو شماره گذاري شده كه اين تعداد درسال گذشته به طور ميانگين 1200 خودرو بوده است.

وي افزود: حال اگر بخواهيم فقط درمحل هاي مراجعه 400 هزار خودرو ، يك توقفگاه ايجاد كنيم ، حداقل بايد 8 ميليون متر مربع پاركينگ طبقاتي ايجاد كنيم و اين در شرايطي است كه فرض كنيم در مبدا (محل سكونت يا كار) به اندازه كافي پاركينگ وجود دارد.

احمدي نژاد به پيامدهاي منفي ورود خودرو به شبكه حمل و نقل درون شهري در آينده نه چندان دور اشاره كرد و گفت: با اين سير توليد خودرو سواري كه وارد حمل و نقل درون شهري مي شود ، ما به سرعت به سمت قفل شدن تردد در تهران حركت مي كنيم.
وي سپس به افزايش سهم حمل و نقل عمومي در راستاي بازكردن گره هاي ترافيكي اشاره كرد و گفت: بايد سهم حمل و نقل عمومي را افزايش داده و استفاده ازخودرو شخصي را براي مواقع خاص مثل پايان هفته و مسافرت ها به كار بگيريم و اين جز يك تصميم بزرگ امكان پذير نيست.

احمدي نژاد تفكرات اشتباه در ارتباط با تفكرات اشتباهي كه از وظايف مديريت شهري ارايه مي شود گفت: اين تلقي و باور كه پاسخگويي به همه نيازهاي حمل و نقل يك شهر بايد با اتكا به منابع مديريت شهري و صرفا توسط اين مديريت انجام بشود، باور غلطي است و هيچ گاه محقق نخواهد شد.

وي به سرمايه گذاري شهرداري در بخش حمل و نقل درون شهري اشاره كرد و گفت: امسال مديريت شهري پيش از 400 ميليارد تومان بر روي حمل و نقل درون شهري سرمايه گذاري خواهد كرد.

وي درعين حال تاكيد كرد: با فرض هزينه كردن اين ميزان اعتبار درسالهاي آينده ، ما همچنان از نيازهاي زمان عقب خواهيم ماند.


احمدي نژاد در ادامه  از پيشنهاد شهردار تهران درخصوص ساماندهي وضعيت حمل و نقل به دولت خبر داد و گفت: پيشنهادي كه ما ارايه داده ايم باعث مي شود از تحميل فشارجديد به بودجه عمومي و افزايش بودجه شهرداري ممانعت شود.

وي درخصوص محتواي پيشنهاد شهرداري به دولت گفت: ما پيشنهاد داده ايم كه دولت موافقت بكند سهم مصرف سوخت با متوسط رشد سالهاي اخير براي ده سال آينده در اختيار مديريت شهري قرار بگيرد و هر شهري كه توانست با اعمال مديريت ، مصرف سوخت را كاهش بدهد صرفه جويي ناشي از كاهش مصرف سوخت در اختيار مديريت شهري براي توسعه شبكه حمل و نقل عمومي انبوه قرار بگيرد.

وي تاكيد كرد:  پيشنهاد شهرداري منطقي به نظر مي رسد، زيرا هر يك ليتر صرفه جويي در سوخت به نفع منافع ملي است و ما منتظر اعلام نظر دولت هستيم و به محض موافقت دولت با اين پيشنهاد ، حاضرين حتي با استقراض شبكه هاي حمل و نقل عمومي  را توسعه داده و بعد از محل صرفه جويي جبران خواهيم كرد.

احمدي نژاد از تهيه طرحهاي متعدد مديريت شهري خبر داد و گفت: توسعه محدوده ترافيكي ، زوج و فرد كردن در محدوده ترافيكي ، تغيير ساعات كار و همچنين ممنوعيت تردد خودروهاي تك سرنشين درمحدوده ترافيكي از جمله اين طر حها است كه اجراي اين برنامه ها نيازمند شبكه حمل و نقل عمومي است كه اتوبوسها در اولويت قرار دارند.

وي افزود: براي اين منظور نيازمند حداقل 1500 دستگاه اتوبوس جديد هستيم .

احمدي نژاد با اظهار تاسف از اينكه كارخانجات توليد خودرو داخلي براي افزايش محصولات خود مسابقه گذارده و از سوي ديگر واردات خودرو نيز آزاد شده است ، گفت: در كشوري كه جمعيت شهري آن متجاوز از 65 درصد كل جمعيت كشور است و روز به روز  بر توسعه آن افزوده مي شود، چرا بايد يك و نيم ميليارد دلار فقط طي سال گذشته براي واردات سوخت هزينه شود . اما از سوي ديگر براي اينكه سالانه چيزي بين 8 تا 10 هزار دستگاه اتوبوس كه نياز قطعي شهروندان است. و بايد توليد بشود، ما با موانع متعددي مواجه هستيم ، به طوري كه قرار دادهاي كه از سالهاي قبل منعقد شده هنوز محقق نشده است . لذا به اعتقاد بنده اين موضوع يك سياستگذاري اشتباه و غلطي است كه اجرا مي شود.


شهردار تهران گفت: متاسفانه يك نگاه محدودي به مديريت انرژي وجود دارد كه تصور مي كند با افزايش قيمت انرژي ، مصرف آن كنترل مي شود. در حالي كه اين تصور اشتباهي است كه چندين سال است اشتباه بودن آن به همه ثابت شده، اما  اين نوع نگاه اصرار دارد با تغيير تك متغير قيمت سوخت ، مصرف آن را كنترل كند در صورتي كه مصرف سوخت تابع يك معادله چند متغيري است كه مهترين متغير آن تغيير سيستم جابجايي در شهر است و تا زماني كه اين اتفاق نيفتد ، تغيير قيمت جز ايجاد التهاب دربازار و به هم ريختگي در سامانه هاي عمومي ، حاصل ديگري نخواهد داشت.

وي در پايان گفت: درهر حال ما اميدواريم دولت با پيشنهادي كه كوچكترين ضرري را متوجه كسي نمي كند و فقط منافع به دنبال دارد را مورد موافقت قرار بدهد تا طرحهاي ترافيكي در تهران زودتر اجرا شوند.