به گزارش خبرنگار مهر، وزیر بازرگانی در گفتگو با خبرنگاران، افزود: بخشی از این چای بابت مطالبات بانکها است و بخشی هم مربوط به خود دستگاههای دولتی است که آن را تعیین تکلیف کرده اند.
وی ادامه داد: بخش زیادی از چای هایی که در انبار مانده قابل مصرف نیست و اجازه توزیع در بازار مصرف را هم ندارند و باید از رده خارج شود تا از میزان موجودی چای در انبارها کاسته شود.
وزیر بازرگانی خاطرنشان کرد: با توجه به اختیاری که رئیس جمهوری به استاندار گیلان داده است، وی به عنوان نماینده ویژه دکتر احمدی نژاد در امور رسیدگی به چای انتخاب شده است و میتواند در این خصوص تصمیم بگیرد.
برخی دستگاهها باید از ورود به بازار خرید و فروش چای پرهیز کنند
میرکاظمی ادامه داد: در حال حاضر افزون بر ۱۰۰میلیون تن محصولات کشاورزی و ۳۰ هزار تن چای در کشور تولید میشود که نباید مشکلی در این خصوص باشد و اگر تشکلها در این زمینه حضور فعال تری داشته باشند و دستگاه های مختلف نیز از چای حمایت کنند و از ورود به بازار خرید و فروش پرهیز کنند، بسیاری از مشکلات چای حل میشود.
دولت نهم از بخش خصوصی در امور چای حمایت می کند تا تشکلهای بخش خصوصی بتوانند این بخش را اداره کنند. اگر بخش خصوصی بتواند طرحی ارائه دهد که همه حلقه های چای را مدنظر قرار دهد، دولت حتما از آن طرح حمایت میکند.
وزیر بازرگانی با اعلام اینکه مسئله چای نباید سیاسی شود، گفت: چای فقط یک محصول کشاورزی است و باید به صورت اقتصادی روی آن کار و برنامه ریزی شود.
افزایش کیفیت چای باعث اقبال عمومی به مصرف چای داخله است
میرکاظمی، یکی از مهمترین مشکلات موجود در بخش چای را کیفیت پایین آن اعلام کرد و افزود: در صورتی که کیفیت چای تولیدی افزایش یابد رغبت مردم و بازار به استفاده از آن بیشتر شده و دیگر کسی تمایل به استفاده از چای خارجی را نخواهد داشت.
وی، قدمت زیاد بوته های چای، افزایش عمر باغات چای، عدم اصلاح و بهزراعی باغات چای در استان گیلان را از دیگر مشکلات صنعت چای دانست.
میرکاظمی با اشاره به اینکه زمانی که ۳۰ هزار هکتار باغ چای در استان وجود داشت،40 تا 50 هزار تن برگ سبز چای برداشت و مصرف میشد، افزود: هم اکنون که وسعت باغات چای به ۳۴ هزار هکتار افزایش یافته است، ۲۴۰ هزار تن برگ سبز چای برداشت می شود که این مسئله نشان میدهد این فقط برگ گل چای نیست و ناخالصی هم دارد.
امکان ورود چای به سبد کارمندان دولت تنها با افزایش کیفیت میسر است
وزیر بازرگانی در خصوص قرارگیری چای در سبد کالای کارمندان و خانوارها، اظهار داشت : چگونه می توان در شرایطی که چایهای تولید شده کیفیت پایینی دارند آن را در سبد کارمندان و یا خانواده ها قرارداد.
وی با اشاره به اینکه کیفیت چای باید به سطح کیفیت مناسب بازگردد ، گفت: دولت همیشه حمایتهای خود را در خرید چای و برگ سبز چای انجام داده است اما باید کار به گونه ای انجام شود که یارانه ای که هم اکنون به این بخش پرداخت میشود برای کیفیت چای و نه کمیت آن هزینه شود.
میر کاظمی گفت: متاسفانه همواره اعمال فشارها از حوزه های مختلف به گونه ای بوده است که به کیفیت چای تولیدی توجه نشده و فقط به سمت کمیت و افزایش ظرفیتها سوق داده شده است به طوری که کشاورزان بیشتر علاقه مند به افزایش تناژ چای بوده اند.
وی در خصوص تعیین تکلیف چای های سنواتی، بیان داشت: طرح برگ خرید چای و برگ سبز چای در چند سال گذشته به جهاد کشاورزی واگذار شده و آنها نیز بخشی از چای انبار شده را فروختند.