خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین: کپسول روسی سایوز در حالی ششمین گردشگر فضایی را با خود به فضا برد که پیش بینی می شود در سالهای آتی و با اقدامات جسورانه شرکتهای خصوصی سفر به فضا عمومیت خیره کننده ای پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، کپسول سایوز ساخت روسیه روز گذشته و به همراه ریچارد گریوت تاجر ثروتمند آمریکایی و دو فضانورد دیگر پس از پرتاب از پایگاه فضایی بایکانور قزاقستان با موفقیت به ایستگاه فضایی بین المللی متصل شد تا برگ جدیدی از دفتر هیجان برانگیز سفرها و گردشگریهای فضایی ورق بخورد.

با احتساب سفر گریوت به فضا، تاکنون شش گردشگر فضایی با پرداخت هزینه های گزاف راهی فضا و ایستگاه فضایی بین المللی شده اند که حضور انوشه انصاری نخستین گردشگر زن فضایی در میان آنها بیش از هر نکته دیگری به چشم می آید.

دنیس تیتو تاجر

در ماه مه سال 2001 دنیس تیتو تاجر سرشناس آمریکایی در کالیفرنیا به عنوان نخستین گردشگر فضایی تاریخ نام خود را به ثبت رساند. وی در آن سال با پرداخت مبلغ خیره کننده 20 میلیون دلار سفر هیجان برانگیز 8 روزه ای را در فضا تجربه کرد. بر اساس یک محاسبه ساده ریاضی وی برای هر دقیقه از این سفر هزینه ای بالغ بر 1800 دلار پرداخت کرده است.

مارک شاتل

به گزارش مهر، دومین گردشگر فضایی تاریخ مارک شاتل از آفریقای جنوبی است که در آوریل 2002 راهی مدار زمین و ایستگاه فضایی بین المللی شد. وی در حالی که سوار بر کپسول سایوز TM-34 بود حضور در فضا را تجربه کرد.

شاتل که در آن سال تنها 28 سال سن داشت در مدت حضور 10 روزه خود در فضا طیف گسترده ای از آزمایشات را در ایستگاه فضایی بین المللی انجام داد تا تنها یک گردشگر صرف نبوده باشد.

جورج اولسن

اما جورج اولسن میلیونر آمریکایی به عنوان سومین گردشگر فضایی در حالی در روز نخست اکتبر سال 2005 راهی فضا شد که مدعی است این سفر نه یک سفر تفریحی بلکه یک گردش علمی و تحقیقاتی بوده است. او خود را یک محقق فضایی می داند که به رغم سن تقریبا بالایش (60 سالگی) توانسته حضوری موفق در فضا داشته باشد.

این آمریکایی ثروتمند که ریاست شرکتی متخصص در زمینه طراحی و ساخت دوربینهای مادون قرمز در نیوجرسی را دارد با پرداخت هزینه قابل توجه 20 میلیون دلاری سفری 12 روزه در فضا را در دفترچه خاطرات خود به ثبت رسانده است.

انوشه انصاری با حضور خود در ایستگاه فضایی بین المللی
تحولی نوین در صنعت گردشگری فضایی ایجاد کرد

انوشه انصاری

اما چهارمین گردشگر فضایی انوشه انصاری، فضانورد ایرانی نام دارد که با حضور خود در ایستگاه فضایی بین المللی تحولی نوین در این زمینه ایجاد کرد.

وی سپتامبر سال 2006 و در حالی که تنها 40 سال سن داشت با حضور در فضا یک سری آزمایشات در زمینه تأثیر شرایط خاص ایستگاه فضایی بین المللی بر جریان خون و فعالیت ماهیچه ای فضانوردان انجام داد.

وی که ریاست شرکتی پیشرو در زمینه ارتباطات از راه دور در تگزاس آمریکا را بر عهده دارد طی 8 روز اقامت در فضا آزمایشات یاد شده را برای آژانس فضایی اروپا انجام داد.

چارلز سیمونی

به گزارش مهر، پس از انوشه انصاری، نوبت به چارلز سیمونی 85 ساله رسید. وی که یک آمریکایی مجارستانی الاصل است به عنوان پنجمین گردشگر فضایی سفر 12 روزه ای را در مدار زمین تجربه نمود.

گریوت

گفته می شود تا پیش از سفر گریوت به فضا که حدود 30 میلیون دلار به عنوان هزینه این سفر پرداخته است، چارلز سیمونی با پرداخت 25 میلیون دلار گران قیمت ترین سفر تفریحی فضایی را تجربه کرده است.