رئیس بخش جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات دانشگاه دولتی شهر بن آلمان گفت: 90 درصد شکستگی های ستون فقرات از طریق جراحی بسته و با حداقل هزینه ها و بهترین کیفیت در ایران قابل درمان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، پروفسور محمد نبی نعمتی افزود: در حال حاضر شایعترین بیماری استهلاکی و مزمن در میان مردم دنیا مربوط به ستون فقرات است به همین خاطر 80 درصد عملهای جراحان مغز و اعصاب دنیا مربوط به جراحی ستون فقرات است.

عضو هیئت علمی دانشگاههای " هانوفر" و " بن" آلمان افزود: در حال حاضر با توجه به پیشرفتهای علمی و تجهیزات چشمگیر در ایران، کشور ما از پیشگامان درمان بیماریهای ستون فقرات و مغز و اعصاب در دنیاست ، این در حالی است که هزینه این نوع عملهای جراحی سنگین در ایران 50 درصد ارزانتر از آمریکا و اروپاست.

عضو جامعه جراحان مغز و اعصاب اروپا با تاکید بر اینکه امروزه در صورت استفاده از دیسکهای مصنوعی کمر و گردن ،انواع شکستگیها و دیسکها به صورت 100 درصد در ایران قابل درمان است، خاطر نشان کرد: خوشبختانه با پیگیریهای مسئولان وزارت بهداشت و درمان در حال حاضر انواع دیسکهای با کیفیت و استاندارد، با حداقل هزینه ها وارد کشور می شود به همین خاطر نیز عوارض ناشی از عملهای جراحی سنگین ستون فقرات و انواع دیسکها در کشور به حداقلهای ممکن رسیده است.

استاد دانشگاه " هانوفر" آلمان تصریح کرد: یکی از مهمترین عللی که اغلب مردم از جراحی های دیسک کمر و گردن شکایت دارند به استفاده از روشهای قدیمی جراحی بر می گردد. حال آنکه اگر پس ازتخلیه ناقص یا کامل دیسک آسیب دیده ، دیسک مصنوعی کار گذاشته نشود به طور قطع بیمار در آینده با مشکلات اساسی و عود دیسک روبرو می شود.

نعمتی درباره روش جراحی دیسک از طریق آندوسکوپی نیز گفت: این روش برای تعدادی از بیماران که دارای دیسکهای حاد یا نرم هستند مورد استفاده قرار می گیرد به همین خاطر این روش برای 95 درصد بیماران مبتلا به آسیبهای جدی ستون فقرات قابلیت استفاده ندارد.

به گفته وی در حال حاضر همزمان با پیشرفتهای علمی صورت گرفته در جهان، نوعی دیسک از طریق سلولهای استخوانی در آزمایشگاه تولید می شود و بافت استخوانی از طریق جراحی بسته وارد مهره آسیب دیده شده و پس از عمل با استخوان شکسته پیوند می خورد.

نعمتی یاد آور شد: در حال حاضر تعداد مراکز تشخیصی از جمله "ام . ار. آی " درایران چند برابر کشورهای اروپایی است و هزینه آن در ایران یک دهم اروپاست حال آنکه مدت زمان انتظار برای انجام تصویربرداری از طریق ام . ار. آی در اروپا حداقل 60 روز و در ایران تنها چند ساعت است.