ساری - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی گروه سلولهای بنیادی پژوهشکده رویان کشور با اشاره به مطالعات پایه و کلینیکی این پژوهشکده در کشور اظهار داشت: سرعت مطالعات سلولهای بنیادی در جهان رو به افزایش است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی پیروز صبح پنجشنبه در نخستین سمینار علمی سلولهای بنیادی و کاربرد آن در درمان بیماریها در دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: این پژوهشکده اکنون مطالعات خود را در زمینه ضایعات نخاعی، بیماریهای قلبی و بیماریهای قرنیه دردستور کار قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در زمینه مطالعات پایه ای مقالاتی در نشریات بین المللی از دانشمندان ایرانی به چاپ رسیده است.

عضو هیئت علمی گروه سلولهای بنیادی پژوهشکده رویان کشور با اشاره به اینکه مطالعات کلینیکی اکنون در پژوهشکده رویان ادامه دارد، تصریح کرد: این مطالعات در راستای درمان بیماریهای روتین مبتلا در کشور برنامه ریزی شده است.

به گفته پیروز اکنون سرعت مطالعات سلولهای بنیادی در جهان افزایش یافته و هر کشوری که بتواند در این زمینه رقابت کند موفق است.

10 کشور دنیا همردیف ایران در مطالعه سلولهای بنیادی هستند

وی با بیان اینکه هم اکنون 10 کشور دنیا در حوزه سلولهای بنیادی در ردیف رقابت با یافته های بنیادی ایران هستند، اظهار داشت: جای کار برای تحقیق و پژوهش در زمینه یافته های سلولهای بنیادی روبه افزایش است.

عضو هیئت علمی گروه سلولهای بنیادی خاطرنشان کرد: آینده رویان در زمینه دانش سلولهای بنیادی بسیار روشن است.

پیروز در پایان با بیان اینکه شبیه سازی اکنون در پژوهشکده رویان اهمیت خاصی دارد، اظهار داشت: مطالعه در سلولهای درمانی و کلینیکی اکنون در پژوهشکده رویان برنامه ریزی شده است.

بهشاد پورنصر عضو هیئت علمی گروه سلولهای بنیادی پژوهشکده رویان کشور همچنین در این سمینار با اشاره به اینکه اکنون بیماریهای کبدی در کشور به سه صورت حاد، متوبولیک و سیاتیک مشکلات عدیده ای را برای جامعه ایجاد کرده است، اظهار داشت: همواره بیماران کبدی برای پیوند عضو دچار اختلالات مختلفی هستند.

یافتن عضو پیوندی برای بیماران کبدی به بحران تبدیل شده است

وی خاطرنشان کرد: پروسه پیدا کردن عضو پیوندی اکنون برای بیماران کبدی به یک بحران تبدیل شده است.

عضو هیئت علمی گروه سلولهای بنیادی با بیان اینکه استفاده از سلول اکنون برای درمان بیماریها شیوع پیدا کرده است، خواستار برنامه ریزی بیشتر جهت تامین نیازهای بیماران کبدی با استفاده از پیوند کبد توسط پژوهشگران شد.

به گفته پور نصر اکنون دنیا به سمت استفاده از سلولهای بنیادی سوق پیدا کرده و دانش سلولهای بنیادی جنینی تا رسیدن به تعالی و پیشرفت راه زیادی را طی خواهد کرد.

سمینار علمی سلولهای بنیادی و کاربرد آن در درمان بیماریها تا فردا جمعه در ساری ادامه خواهد داشت.