به گزار ش خبرنگار مهر در زنجان، مختار حسینی بعد از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه بیست و نهمین کارگاه آموزشی دادرسی ویژه نوجوانان، افزود: صندوق کودکان سازمان ملل متحد "یونیسف" با سازمانها و ارگانهای مختلفی در ایران همکاری دارد که نیروی انتظامی یکی از این سازمانها است و سابقه این همکاری به حدود چهار سال می رسد.
وی ادامه داد: حوزه همکاری صندوق کودکان سازمان ملل متحد با نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران متمرکز بوده و شامل اجرای برنامه آموزشی دادرسی ویژه نوجوانان برای فرماندهان پلیس و روسای کلانتری است.
حسینی افزود: تا کنون کارگاههای متعددی در استانهای مختلف کشور برگزار شده و شاید بیش از 1200 نفر از فرماندهان و روسای کلانتریها در این کارگاهها، آموزشهای لازم پیرامون حقوق کودک و استانداردهای رفتار با کودکان را کسب کردهاند.
نماینده یونیسف در ایران یادآورشد: علاوه بر کارگاههای استانی، یونیسف با همکاری نیروی انتظامی کارگاههای تربیت مربی را نیز برگزار کرده است.
در ادامه این مراسم، رئیس تحصیلات تکمیلی آموزشی ناجا گفت: این کارگاه بیست و نهمین کارگاه آموزشی است که در سطح کشور برگزار میشود تا بتوانیم نهایت بهره برداری را داشته باشیم.
ابوالقاسم رئیسی با اشاره به اهمیت برخورد با کودکان و نوجوانان ابراز داشت: یکی از نکاتی که برای ما بسیار اهمیت دارد، این است که همه ادیان الهی و مکاتب آسمانی به موضوع رفتار مناسب و برخورد مناسب با مردم، به ویژه کودکان و نوجوانان تاکید دارند ، زیرا کودکان و نوجوانان آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند.
وی ادامه داد: در مواقع مختلف و برحسب روایاتی که به دست ما رسیده، به رعایت حال کودکان و نوجوانان توصیه شده است و بر این اساس معصومین دوران نوجوانی را به سه بخش تقسیم می نمایند. کودکان 7 سال اول امیرند ، 7 سال دوم وزیر و 7 سال سوم مشاور خانواده هستند. یک برخورد نامناسب می تواند تاثیر بسیار منفی در شخصیت یک کودک و نوجوان و یا در آینده یک فرد به جا گذارد.
رئیسی افزود: کشوری که با تعداد زیادی از نوجوانان مواجه است اگر از وجود این سرمایه بسیار بزرگ خوب استفاده کند یک فرصت ایجاد می کند که جمهوری اسلامی در استفاده از این سرمایه کوشا بوده و اگر با برخورد نامناسب نتوانست از این سرمایه بزرگ و عظیم استفاده کند ، همین فرصت تبدیل به تهدید میشود.
وی با اشاره به اهداف این طرح گفت: ما سه هدف مشخص داریم که اولی آشنایی با قوانین و مقررات بوده ، دوم بومی کردن قوانین و مقررات با شرایط کشور به همراه انتقال تجربیات و سوم آموزش فرماندهان در کسب مهارت و تکنیکهای لازم در برخورد با کودک و نوجوان است.
رئیسی با اشاره به اینکه بیش از50 درصد جمعیت ایران زیر15 سال قراردارند، افزود: اگر از وجود این سرمایه بسیار بزرگ بدرستی استفاده شود، تبدیل به فرصت و اگر رفتارهای نامناسب بااین قشر صورت گیرد این فرصت به تهدیدی برای کشور بدل خواهد شد.
رئیس تحصیلات تکمیلی آموزشی ناجا تفاوت پلیس نیروی انتظامی با دیگر نیروهای مسلح را دخیل بودن آنان درهمه شئونات زندگی افراد جامعه ذکر کرد و یادآور شد: برخورد پلیس با اقشار مختلف مردم از ظرافت و حساسیتهای ویژهای برخوردار است.
در ادامه مراسم، فرمانده نیروی انتظامی استان با اشاره به مشکلات مختلف کشورهای در حال توسعه، گفت: ایران هم مانند کشورهای در حال توسعه دارای مشکلات خاصی است که یکی از آنها مشکلات جمعیتی است که اگر به هرم سنی آنها نگاه کنید، بیشترین جمعیت را نسل جوان تشکیل میدهند.
سردار غلامحسین آقاگلزاده ادامه داد: به دنبال افزایش جمعیت ، مسائل جانبی مانند رشد شهرنشینی و آسیبهای اجتماعی که در کنار شهرنشینی وجود دارد ، نیز بروز میکند که شهر زنجان نمونهای از رشد شهرنشینی ناهمگون است که در ابعاد مختلف چه در سطح و چه در فضا رشد و گسترش یافته است.
وی در خصوص رویکرد جدید نیروی انتظامی گفت: راهبرد پلیس به سمت و سوی تخصصی کردن امور است که نمونه بارز آن دورهای است که معاونت آموزش برای ناجا تدارک دیدهاند.