محققان موسسه سیستمهای هوشمند در لوزان با الهام از حرکت حشراتی مانند ملخ موفق به ساخت کوچکترین روبات جهنده جهان شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان سوئیسی کوچکترین روبات کاوشگر جهان را جهت رفع مشکل روبات هایی که به صورت رایج برای کاوش و جستجو در طبیعت مورد استفاده قرار می گیرند، تولید کردند.

روباتهای کوچک معمولا برای پیمودن مسیرهای پر مانع با مشکل روبرو بوده و زمان زیادی را صرف خواهند کرد. برای حل این مشکل محققان به طبیعت روی آورده و با الهام از ساختار بدنی جیرجیرک ها و ملخها کوچکترین روبات جهنده جهان را ساختند.

با بررسی حرکات این حشرات، محققان در یافتند که این دو گونه قادرند مسافتی در حدود 95 سانتیمتر را بر روی زمین ناهموار و تنها با استفاده از یک جهش، طی کنند این در حالی است که طی این مسافت تنها با راه رفتن، زمان بیشتری را به خود اختصاص خواهد داد.

بر اساس این مشاهدات، محققان روبات کوچکی را ابداع کردند که با استفاده از دو پای فنری که نیروی آن از موتورهایی مشابه موتور لرزاننده گوشی های همراه، تامین می شود قادر خواهند تا ارتفاع 2.4 متری به بالا بجهند.

این روبات تنها 5 سانتیمتر طول و 7 گرم وزن داشته و قادر به حمل تجهیزاتی از قبیل حسگرها و دوربین به اندازه نیمی از وزن خود خواهد بود.

به گفته محققان این روبات در حال حاضر در مرحله فرود آمدن بر روی زمین با مشکلاتی مواجه بوده و در حال تکمیل است. محققان قصد دارند تا سال آینده با افزودن بالهایی کوچک به این روبات فرود ایمن آن را بر زمین ممکن کنند.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، هدف از ابداع این ابزار کوچک، استفاده از آن در تحت نظر گرفتن شرایط محیط زیست، حفاظت از گیاهان در مقابل تاخت و تاز ملخ ها و همچنین جستجو و کاوش افراد گم شده است.