به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، "کاندولیزا رایس" در جمع خبرنگاران با خوب توصیف کردن این توافقنامه بحث برانگیز ادعا کرد:" عراق در ایجاد اطمینان نسبت به این مسئله که نیروهای ائتلاف و نیروهای آمریکایی بتوانند به قدر کافی در عراق حضور داشته باشند، منافع زیادی دارد، زیرا حضور به قدر کافی طولانی این نیروها به حفظ دستاوردهایی که ایجاد شده و همچنین کمک به نیروهای امنیتی عراق برای بر عهده گرفتن مسئولیتها جهت دفاع از عراق سودمند خواهد بود ."
وی افزود:" اما فکر نمی کنم که کسی معتقد باشد که این نیروها توانایی انجام این کار را به تنهایی در شرایط کنونی داشته باشند."
رایس در مسیر سفر به مکزیک صحبت می کرد. وی قرار است با " پاتریسیا اسپینوسا" همتای مکزیکی خود گفتکو کند.
وی به این مسئله اشاره کرد که دو طرف عراقی و آمریکایی درباره مصونیت قضایی نظامیان آمریکایی و موضوع بازداشت شدگان گفتگو کرده اند، اما وی به جزئیات این گفتگوها اشاره ای نکرد.
وزیر امور خارجه آمریکا ادامه داد:" هنوز زمان وجود دارد. مهلت قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در پایان سال جاری به پایان می رسد ، اما فکر نمی کنم که بتوانیم به آن مرحله برسیم. فکر می کنم که ما می خواهیم تلاش کنیم تا این کار سریع تر ازآن انجام شود."
رایس ادعا کرد:" این توافقنامه خوبی است و ما هر کاری راکه می توانستیم انجام داده ایم تا اطمینان دهیم که هم نیروهای ما محافظت می شوند و هم حاکمیت عراق محترم شمرده می شود."
وی همچنین مدعی شد که واشنگتن و بغداد اختلافات خود را درباره این توافقنامه کنار خواهند گذاشت و پیش از پایان سال 2008 آن را امضا خواهند کرد.
مراجع و اکثریت نمایندگان پارلمان عراق و گروههای سیاسی با متن پیش نویس ارائه شده از سوی آمریکا درباره توافقنامه امنیتی به سبب دربرگرفتن بندهای خطرناکی که حاکمیت واستقلال عراق را نقض می کند،مخالف هستند.
مسئله مصونیت حقوقی برای نظامیان و پیمانکاران آمریکایی مهمترین موضوع مورد اختلاف میان بغداد و واشنگتن است که طرف آمریکایی همچنان بر آن پافشاری می کند در حالی که مذاکره کننده عراقی با آن مخالف است.