به نوشته یک هفته نامه غربی، پس از هشت ماه مذاکره و بواسطه هشدار سیاستمداران عراقی توافقنامه امنیتی بغداد- واشنگتن در آستانه شکست قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه ساندی تایمز با بیان این مطلب در ادامه نوشت : مقامات عراقی آشنا با مذاکرات توافقنامه امنیتی می گویند : توافق درباره آینده وضعیت نیروها در حال غرق شدن است و نخست وزیر عراق معتقد است که امضای این توافقنامه خودکشی سیاسی است.

به نوشته ساندی تایمز، شکست این توافقنامه تا حد زیادی سیاستهای آمریکا را تحت تاثیر قرار می دهد زیرا برای ادامه حضور نظامیان آمریکایی در عراق پس از پایان مدت قیمومیت سازمان ملل در این کشور، واشنگتن نیازمند توافق با بغداد در این مورد است.

این در حالی است که رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا در هفته گذشته گفته بود که توافقنامه تا حد زیادی انجام شده است.   

به نوشته این هفته نامه، این توافقنامه که "رایان کروکر" سفیر آمریکا در بغداد مسئول مذاکره درباره آن با مقامات عراقی است شامل طرح خروج نظامیان آمریکایی از شهرهای اصلی عراق تا پایان سال 2009 و خروج کامل آنها تا سال 2011 میلادی است. در این میان آمریکا با محاکمه نظامیان خود در عراق نیز موافقت کرده و اعلام کرده اند که بازداشت افراد عراقی بدست نیروهای آمریکایی نیازمند کسب مجوز از دولت عراق است.

ساندی تایمز می نویسد : از دلایل اصلی امتناع مقامات عراقی از امضای این توافقنامه یکی در پیش بودن انتخابات استانی و دیگری در پیش بودن انتخابات عمومی است و دولتمردان عراقی نگران از دست دادن جایگاه خود در صورت امضای توافقنامه با عراق هستند. و حمایت آشکار از حضور نظامیان آمریکایی در عراق به عنوان عاملی برای شکست در انتخابات قلمداد می شود و این در حالی است که اغلب عراقیها معتقدند نظامیان آمریکایی تا زمانی که نیروهای امنیتی عراق به قدرت لازم برای کنترل کشور برسند باید در این کشور بمانند.  

در این میان نباید مخالفت جریانهایی همچون جریان صدر را با توافقنامه امنیتی نادیده گرفت. در یکی از جدیدترین اظهار نظرها "ناصر الربیعی" سخنگوی جریان صدر گفته بود : "تحت چنین شرایطی ما به هیچ وجه با این توافقنامه موافقت نمی کنیم. این توافقنامه با کمک دولت عراق کشورما را تبدیل به یک مستعمره می کند." اکنون این دیدگاه در سراسر عراق گسترده شده و سیاستمداران عراقی می گویند که دلیلی برای امضای این توافقنامه آنهم در شرایطی که دولت بوش در آخرین روزهای حیات خود است وجود ندارد امضای این توافقنامه چندان عاقلانه نیست.

مقامات عراقی می گویند : چگونه ممکن است توافقنامه ای با این اهمیت را با دولتی امضا کرد که فقط چند روز دیگر بر روی کار است، اگر دولت بعدی آمریکا با این توافقنامه موافق نبود چه آینده ای برای عراق می توان ترسیم کرد؟