نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم دو وزارتخانه علوم و بهداشت با متقلبان علمی گفت: تاکنون برای برخورد با این افراد جدی نبوده ایم و اگر این روند ادامه پیدا کند آبرو و حیثیت علمی کشور خدشه دار می شود.

دکتر علیرضا مرندی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: متاسفانه کپی برداری مقالات از سوی برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاهها رایج شده است و از سوی مسئولان نیز به طور جدی با آن برخورد نشده است که بتوان راه حلی برای آن پیدا کرد.

وی اضافه کرد: این مسئله تا اندازه ای عادی شده است که حتی برخی مجلات علمی - پژوهشی نیز به آن بها نمی دهند و مقالاتی که من به عنوان داور در مورد صحت اطلاعات آنها و اصلی بودن مقالات شک و تردید خود را به هیئت تحریریه مجله اعلام می کنم اما بازهم آن مقاله چاپ می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یادآور شد: این مسئله زمانی مشکل ساز می شود که افرادی که از این راه برای فریب علمی استفاده می کنند از امتیازات ناشی از چاپ این مقالات در داخل و خارج از کشور هم بهره مند می شوند و ارتقا هم پیدا می کنند.

وی با اشاره به مباحثی از جمله خرید و فروش تز، پایان نامه و ارائه مقاله که به راحتی در جامعه عنوان می شود، گفت: وقتی چنین موضوعاتی که از آنها گزارش های رسانه ای نیز تهیه شده به راحتی عنوان می شود نشان می دهد که ما چندان برای مبارزه با این مسئله جدی نبوده ایم.

مرندی با مثالهایی در مورد نبود جدیت در برخورد با قانون شکنی، راهکار مبارزه با تقلبهای علمی را اخذ جریمه های سنگین از سوی افراد خاطی دانست و به مهر گفت: فرد خاطی باید با برخورد جدی دانشگاهها و وزارتخانه های بهداشت و علوم جریمه شود و تقلب علمی اش فاش شود.

وی یادآور شد: این مسئله از آنجایی اهمیت دارد که زمانی که فرد می خواهد فارغ التحصیل شود اگر با مقالات و تزهای تقلبی فارغ التحصیل شود یک بی سواد خواهد بود که علاوه بر اینکه حیثیت علمی کشور را خدشه دار می کند نمی تواند در آینده هم برای جامعه خود مفید باشد.

وزیر اسبق بهداشت تاکید کرد: این مسئله باید به طور جدی از سوی مسئولان امر پیگیری شود زیرا حیثیت کلی نظام و آموزش عالی کشور را زیر سئوال می برد.