به گزارش خبرنگار مهر، اسکرین دیلی اعلام کرد با توجه رکود اقتصادی در دنیا انتظار میرود مجموع فروش فیلمها در پایان سال تقریبا برابر با سال قبل شود، اما به لحاظ تعداد تماشاگر نگرانیهایی وجود دارد.
با وجود ظهور نسلی جدید از تماشاگران در کشورهایی مانند چین و روسیه که نتیجه افزایش رشد جمعیت است، درباره این مسئله که این نسل نیازهای سینمایی خود را بجای سالنهای سینما از حوزههای جانبی مانند دیویدی، شبکههای کابلی، ماهواره و ... تامین کند، تردید وجود دارد.
سهم بازار بینالمللی از فروش جهانی در سه ماهه سوم سال 2008 حدود 64/4 میلیارد دلار بود که از این لحاظ حدود یک درصد بهتر از سه ماهه سوم پارسال است. در همین حال میزان فروش در بازار آمریکای شمالی چهار درصد کمتر از موعد مشابه سال 2007 بود.
درآمدها در سه ماهه سوم سال تا حد زیاد به خاطر نمایش بلاکباسترهای تابستانی استودیوهای مطرح هالیوود بود. در این بین در بعضی کشورها سینمای محلی از سوی تماشاگران نادیده گرفته شد. به عنوان مثال در چین و کره جنوبی کاهش فروش فیلمها بخاطر اکران فیلمهای محلی در یک بازار بدون رقیب بود.
این اتفاق با "رد کلیف" جان وو در چین و "خوب، بد، عجیب" کیم جی ـ وون در کره روی داد. برعکس ژاپن و هند خیلی خوب با فیلمهای آمریکایی رقابت کردند. "پونیو روی صخره کنار دریا" و "پسرانی با گل" در ژاپن موفق ظاهر شدند و Singh is Kinng نیز پرفروشترین فیلم هند بود.
بیشتر کشورهای اروپایی سه ماهه سوم فصل را با کاهش درآمد و کاهش قابل ملاحظه فروش بلیت گذراندند. در میان 50 فیلم پرفروش سه ماهه سوم سال حتی یک فیلم به زبان اسپانیایی، فرانسوی، آلمانی یا ایتالیایی نیست، در حالی که در این فهرست 15 فیلم به زبان ژاپنی، کرهای، ماندارین و هندی دیده میشود.
استودیو یونیورسال اینترنشنال با فیلمهایی مانند "ماما میا!"، "تحت تعقیب" و سومین فیلم "مومیایی" با 8/19 درصد و 921 میلیون دلار درآمد بیشترین سهم را در بازار جهانی داشت. استودیو توهو با 2/7 موفقترین استودیو غیرآمریکایی و استودیو سامیت با 2/1 درصد موفقترین استودیو مستقل در سه ماهه سوم سال 2008 بودند.
استودیو برادران وارنر در بازار آمریکای شمالی بیشترین سهم را از بازار داشت و "شوالیه تاریکی" کریستوفر نولان نیز در سه ماهه سوم 7/29 درصد بازار را در اختیار گرفت.