چهرههایی آشنا چون سیامک صفری، افشین هاشمی، هومن برقنورد، هدایت هاشمی، پانتهآ بهرام، ستاره اسکندری و سهیلا رضوی در جمع بازیگران حضور داشتند. بعد از خوانش چند صحنه، گروه استراحت کوتاهی کرد و رفیعی در این بین به ارائه توضیحاتی درباره تمرین و تولید نمایش "شکار روباره" پرداخت.
وی درباره دلایل اجرا نکردن طرح پیشین خود در خصوص بازار سنتی کاشان یادآور شد: قرار بود طرحی را اجرا کنم که مستلزم کار گروهی گسترده بود و در عین حال نیاز به تحقیق و جمعآوری اسناد و مدارک مختلف داشت. در بازدیدی که از کاشان داشتم با بازاری قدیمی و خالی از کسبه برخورد کردم.
علی رفیعی، شهرام عبدلی، علی راسخفر و ستاره اسکندری
وی ادامه داد: تصمیم گرفتم آنجا را به صحنه تئاتر تبدیل کنم و با کسبه پیشین و مشتریان قدیمی بازار مصاحبه داشته باشم که این مصاحبه به صورت تصویری سینمایی در بازار پخش شود و بازیگران در نقش مشتریان در آن حضور داشته باشند. اما بعد از مدتی این طرح تغییر کرد و قرار شد به جای کاشان این کار را در بازار لالهزار انجام دهم.
این کارگردان تئاتر لالهزار را نماینده تاریخ اجتماعی تهران دانست و گفت: اگر زیباییهای لالهزار به گاراژ تبدیل شد، در جامعه ما نیز اتفاقی مشابه رخ داده است. هدفم این بود که در طرح مورد نظر به موازات تحولات لالهزار، تحولات جامعه را نیز ببینیم و از زمان افتتاح این خیابان به مرور اتفاقات مختلف سیاسی اجتماعی و زوال لالهزار را نیز شاهد باشیم.
رفیعی اظهار داشت: زمانی میتوانم طرح را اجرا کنم که شهرداری تهران و متولیان فرهنگی حمایت لازم را داشته باشند. امروز گرد آوردن 15 بازیگر برای ما سخت بود. سریالها و فیلمهای 90 دقیقهای تلویزیون تمام رمق تئاتر را با بیرحمی به سمت خود جلب کرده است. البته تلویزیون کار خود را میکند ولی متأسفانه از تئاتر حمایت نمیشود.
وی درباره تغییرات ایجاد شده در نمایش بعد از تعطیلی تمرینها در چند ماه گذشته گفت: توقف تمرین تنها به خاطر حضور بازیگران من در سریال و فیلمهای تلویزیون بود. من نمیتوانم با هر بازیگری کار کنم. من درک و زیباییشناسی خود را دارم و با کسانی که با من کار کردهاند راحتتر کار میکنم. میدانستم دیر یا زود تمرین آغاز میشود.
نویسنده و کارگردان "شکار روباه" افزود: در این مدت شخصیت زنی را به نمایش اضافه کردم که برای من خیلی مهم است. روابط و شخصیتها نیز انسجام بهتری یافتند و نمایش محکمتر آماده صحنه و اجرا شد. این حسن تأخیر و تعطیلی تمرینات اخیر بود.
رفیعی درباره همکاری با محمد چرمشیر در مقام دراماتورژ اثر گفت: همکاری من با چرمشیر دیرینه است و وی همواره با لطف و انسانیت و با تسلط به زبان در کنار من حضور داشته است. البته چرمشیر در نمایش قبلی من "در مصر برف نمیبارد" آزادتر بود تا دگرگونیهای مد نظر خود را انجام دهد. اما در "شکار روباه" نمیخواستم پیکره و شخصیتهای متن تغییر یابد.
وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: کوشش من این است که ادبیات چرمشیر را صحنهای کنم و چرمشیر نیز ادبیات صحنهای من را در نمایش حفظ میکند. به طور کلی دیالوگ تئاتر اگر ما به ازای تصویری نیابد دیالوگ نیست. هدف دراماتورژی در این اثر عمیقتر کردن پیکره نمایش بود.
وی درباره مدت تمرینات و زمان اجرای "شکار روباه" گفت: به مدت سه ماه روزی شش ساعت تمرین خواهیم کرد. فکر میکنم که در ابتدای جشنواره تئاتر فجر این نمایش به صحنه برود و بعد از آن از 12 بهمنماه تا 25 اسفند نیز در تالار وحدت به صحنه خواهد بود. اگر توفیق لازم را نیز پیدا کرد بعد از سال جدید نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
این کارگردان تئاتر درباره دغدغه اجرای نمایشهای تاریخی تصریح کرد: من به هیچ وجه دغدغه نگارش نمایش تاریخی ندارم و رویکرد من با شخصیت آغامحمدخان قاجار تاریخی نیست. این موضوع پیش از انقلاب با نمایش "خاطرات و کابوسهای یک جامهدار، از زندگی و قتل میرزاتقی خان فراهانی" شروع شد.
رفیعی ادامه داد: من در حقیقت با تاریخ چالش میکنم نه با یک ماجرای تاریخی. گذشته چراغ راه آینده و این موضوع مهم است. میخواستم ببینم در نظامهای سلطنتی گذشته نحوه برخورد مردم و دولتمردان با قدرت چیست. لذا میتوانم از نمایش "خاطرات و کابوس" و "شکار روباه" به عنوان دو اثر از یک تریلوژی نام ببرم. "شازده احتجاب" را نیز میتوان به این سهگانه افزود.
وی در پایان درباره حفظ ضرورت اجرایی و موضوعیت "شکار روباه" در زمان معاصر اظهار داشت: وقتی بعد از 17 سال که این نمایش را خواندم متوجه شدم به هیچ وجه بیات نشده و طراوت خود را حفظ کرده و این مایه خوشحالی من بود، زیرا متن به گونهای بود که تصور میشد در زمان معاصر و به تازگی نوشته شده است.
هومن برقنورد، سیامک صفری، شهرام عبدلی، افشین هاشمی، هدایت هاشمی، داریوش موفق، محسن تنابنده، محمود راسخفر، پانتهآ بهرام، سهیلا رضوی، ستاره اسکندری و مینا خسروانی از جمله بازیگرانی هستند که در نمایش "شکار روباره" به ایفای نقش میپردازند.
رفیعی در کنار نویسندگی و کارگردانی اثر، طراحی صحنه و لباس نمایش را نیز انجام میدهد و محمد چرمشیر نیز دراماتورژی اثر را برعهده دارد. حجت سیدعلیخانی مدیر تولید، حمید هنری مدیر برنامهریزی، گلناز گلشن و نگار نعمتی دستیاران طراحی لباس و ترانه کوهستانی منشی صحنه دیگر عوامل نمایش "شکار روباه" هستند.