به گزارش خبرگزاري "مهر" اين صاحب نظر در حوزه علوم سياسي خاطرنشان كرد : ليبراليسم از زمان پيروزي انقلاب اسلامي در سال 57 تاكنون مهمترين عامل چالش زا در برابر اين نظام بوده است.
هاشمي با اشاره به اينكه اگر نظام سياسي را معادل انقلاب اسلامي بدانيم گفت : انقلابي كه بر پايه راي مردم شكل گرفته است در حوزه نظريه پردازي و تئوريك به شدت با چالش روبرو است و در دو دهه اخير توليد نظريه و تفكر رشد كمي داشته ايم.
وي با تاكيد بر اينكه گروهي با تلاش مجدانه با انسجام موانع فكري خود و كتمان انقلاب به سوي منافع خود گام بر مي دارند، اين گروه را در تقابل با انديشه هاي امام خميني (ره) دانست كه حد قاطعي كه امكان حضور يابند فعاليت مي كنند.
هاشمي تصريح كرد: نسل جديد متاسفانه از طاغوت اطلاع ندارند و چهره ها و تفكرها را نمي شناسند و به راحتي تحت تاثير قرار مي گيرند.
اين مدرس حوزه و دانشگاه درباره گروه معارض با انديشه هاي امام (ره) گفت: اين فرقه كه از متحجرين شكل گرفته اند همواره عليه امام و ياران وي و تفكر ايشان موضع گرفته و هيچ ابايي در بيان مواضع خود ندارند و امروز كه فكر مي كنند فرصت مناسبي است قصد دارند نظريات خود را به عنوان گفتمان غالب تحميل كنند و رفته رفته مولفه هاي انديشگي و نظريه اي انقلاب كه بر شالوده تفكر امام (ره) و برداشت وي از حكومت ديني شكل گرفته را كنار زنند و تفكر خود را حاكم كنند.
وي در اين باره گفت: با نگاهي اجمالي مي توان دريافت اين متحجرين و اتحاد آنها در جهت مسخ مكتب امام خميني (ره) است.
هاشمي دسته دوم شكل گرفته در شرايط جديد را سكولارها دانست كه در آغاز انقلاب اسلامي به حاشيه رانده شده و امروز با ترفندهاي نو با امكانات و نفرات جديد از گوشه و كنار سربرآورده و قصد دارند خلاء نظري انقلاب را با مباني فكري خود پركنند و بن بست ها را عظيم و ناگشودني جلوه داده و انقلاب را از پاسخگويي به چالشها و مسائل فراروي عاجز معرفي كنند.
وي اندوخته تئوريك انقلاب اسلامي را مربوط به زمان امام (ره) دانست و خاطرنشان كرد: در چند سال اخير انديشه و ايدئولوژي خاصي توليد نشده است.
هاشمي افزود: اگر كساني هم قدرت توليد انديشه را دارا هستند در چنبره دو تفكر فوق اسير شده و ميدان را براي قالب شكني و تاثيرگذاري كمتر پيدا كردند اين گروه از وفاداران امام (ره) كه قادر به توليد فكر هستند با كمترين بهانه اي مورد هتك و بي مهري قرار گرفته اند و عده اي با شعار انقلاب فرزندان خود را مي خورد حذف تدريجي آنها را توجيه كرده اند.
وي با اشاره به اينكه در حوزه كارآمدي انقلاب اسلامي با چالش هاي مهمي روبرو است، مهمترين چالش انقلاب اسلامي را در بعد نظريه پردازي و ايجاد خلاءهاي فكري و تئوريك دانست.
وي افزود: كشور ايران به عنوان يك حكومت ديني در برابر چشم دنياست و مسوولان بايد بتوانند مانند كشورهاي توسعه يافته پاسخگو به مطالبات مردم كه در معرض ديد و قضاوت مردم داخل و خارج از كشور است، باشند.
هاشمي گفت: با توجه به مطالبات زمين مانده مردم و ضعف هايي كه در اين رابطه براي همگان ملموس است اگر به سرعت به سمت كارآمد كردن و پاسخگويي به نيازها حركت نشود بزرگترين چالش گريبان گير كشور خواهد شد.
وي تعارض با ساير كشورها، مساله انرژي هسته اي ، بحث رابطه با آمريكا ، صلح خاورميانه، بحث عراق و افغانستان و آينده اتحاديه اروپا و توقعات آنها و بحث حقوق بشر را از ديگر چالش هاي فراروي انقلاب اسلامي دانست و گفت اگر راهكار مناسبي براي آنها در نظر گرفته نشود با مشكل مواجه خواهيم شد.