مجلس شورای اسلامی قانون افزایش ظرفیت دانشجو در دانشگاههای مادر و مهم دولتی در سال 1387 را که توسط شورای نگهبان مورد تایید قرار گرفته را به دولت ابلاغ کرد که بر اساس این قانون دولت موظف به افزایش 10 درصدی ظرفیت برخی رشته ها شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی 14 مهر ماه به بررسی جزئیات طرح دو فوریتی افزایش دانشجو پرداختند و با 153 رای موافق، 47 رای مخالف، 9 رای ممتنع از 246 نماینده حاضر جزئیات این طرح را به تصویب رساندند.

این طرح پس از تصویب برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال شد که اعضای شورای نگهبان در جلسه 17 مهر ماه این شورا با طرح یک ایراد آن را برای اصلاح به مجلس شورای اسلامی بازگرداندند.

شورای نگهبان اعلام کرده بود که با توجه به اصل 53 قانون اساسی که همه پرداخت ها باید در حدود اعتبارات مصوب باشد تبصره یک ماده واحده این طرح از این جهت که میزان سطح جابجایی از محل های مذکور مشخص نیست، مغایر اصل 53 قانون اساسی است.

نمایندگان مجلس نیز 21 مهر ماه با اصلاح این طرح به دولت اجازه دادند که با جابجایی در اعتبارات جاری و تملک دارایی سرمایه تا مبلغ 90 میلیارد ریال از جزء 15 ردیف ( 101000)  اعتبارات مورد نیاز را به دانشگاههای ذی ربط پرداخت کند.

این طرح پس از اصلاح در جلسه اول آبان ماه شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با قانون اساسی و شرع تشخیص داده نشد.

بر اساس قانون افزایش ظرفیت دانشگاهها در کنکور 87 ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته های روزانه در دانشگاههای مادر و مهم دولتی که از طرق آزمون سراسری پذیرش می شوند در رشته های فنی ومهندسی و پزشکی و حقوق و به تشخیص وزارت علوم در سایر رشته های علوم انسانی که مورد تقاضای بالای داوطلبان است افزایش می یابد.

بر اساس این طرح ظرفیت رشته هایی که در سال 1387 نسبت به سال 1386 کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو داشته اند به اندازه سال  1386 افزایش می یابد.

همچنین 10 درصد به ظرفیت پذیرش دانشجو در سال 1387 در رشته های فوق الذکر اضافه می شود.

بر اساس این مصوبه مجلس افزایش ظرفیت ایجاد شده بر طبق این قانون بر اساس نمره زیر گروه مربوطه در آزمون سراسری سال 1387 صرفا با تایید سهمیه مناطق 1، 2 و 3 کشوری و به صورت آزاد و بدون تایید هر گونه سهمیه بندیهای دیگر صورت می گیرد.

نمایندگان مجلس همچنین به دولت اجازه دادند با جابجایی در اعتبارات جاری و تملک دارایی اعتبارات مورد نیاز را به دانشگاههای ذیربط پرداخت نمایند و در صورت عدم امکان این جابجایی دانشگاهها مجازند هزینه های مربوطه را از دانشجویانی که از این طریق پذیرش می شوند دریافت کنند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین یک تبصره به ماده واحده این طرح الحاق کردند که بر اساس آن دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، امیر کبیر، شیراز، مشهد، شهید بهشتی، تبریز و مشهد ودانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، شیراز، اصفهان، تبریز، مشهد، اهواز و کرمان شامل این طرح می شوند.

 این مصوبه تنها در سال 87 قابلیت اجرایی دارد و شامل سالهای آینده نمی شود.