نماینده مردم رودبار در مجلس هشتم در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: مقاوم سازی بناها، تحقیقات مناسب در حوزه زمین شناسی و اقلیمی در کاهش خسارت و تلفات زمین لرزه ها می تواند نقش مهمی داشته باشد.
وی اظهارداشت: این واقعیت که ایران در کمربند زلزله جهانی قرار دارد و استفاده از تجربیات دیگر کشورهای زلزله خیز و موفق در ساماندهی به امور شهری و مقاوم سازی شهرها در مناطق زلزله خیز بیش از گذشته احساس می شود.
مرعشی خاطرنشان کرد: مقاوم سازی ساختمانها و اجرای برنامه های لازم باید به گونه ای هدایت شود که تلفات و خسارتهای ناشی از زلزله ها و حوادث طبیعی به حداقل برسد.
وی زلزله سال 69 رودبار را پیچیده ترین و پرخسارت ترین زلزله تاریخ معاصر ایران دانست و خاطرنشان کرد: این زلزله علاوه بر تخریب کامل سه شهر ایران بسیاری از تاسیسات و شریانهای حیاتی نظیر نیروگاه، سد، پل و تونلها را تحت تاثیر خود قرار داد.
مرعشی عنوان کرد: نامقاوم بودن ساخت و ساز در این منطقه که البته مشکل بیشتر جاهای ایران است باعث شد تا تلفات وسیع جانی و خسارتهای گسترده مالی در این زلزله رخ دهد.
نماینده رودبار گفت: زلزله منجیل حادثه بزرگی در گیلان بود که نه تنها این استان بلکه سراسر کشور را تحت تاثیر قرار داد و از آن حادثه تلخ به بعد اهمیت توجه به مسایل فنی در ساختمان سازی در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون اصول مهندسی در اسکلتهای ساختمانی نسبت به ۲۰ سال گذشته بهتر رعایت میشود.