به گزارش خبرنگار مهر در بابلسر، یحیی ابطالی در نشست یک روزه هماهنگی امور بیمه ای افزود: با توجه به گستردگی محصولات، اراضی زیر کشت و حادثه خیز بودن مازندران، تنوع محصولات بیمه شده در استان کافی نیست.
ابطالی اظهار داشت: مازندران به عنوان یک استان پرباران در طی سالهای اخیر در استرس ناشی از خشکسالی قرار داشته است که مواردی از این دست باید به عنوان بیمه تحت پوشش قرار گیرند.
به گفته وی اکنون دیگر تحت پوشش بودن محصولات ملاک نیست و باید تنوع و نوع بیمه نیز بر اساس نیاز کشاورزان مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: هم اکنون بیش از 17 نوع از محصولات زراعی در استان مازندران تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه 30 مورد از محصولات باغی و منابع طبیعی و بیش از 23 مورد از انواع دام ها و آبزیان مازندران تحت پوشش بیمه قرار دارند، یادآور شد: در راستای گسترش بیمه محصولات کشاورزی و دامی بیش از 40 درصد اراضی کشاورزی مازندران بیمه شده اند.
ابطالی اظهار داشت: بیمه به عنوان یک صنعت باید به عنوان یکی از اجزای لاینفک زندگی مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی جایگاه کنونی بیمه محصولات کشاورزی مرهون حمایت های دولت از این بخش است که اکنون توانسته بیش از میزان دریافتی ها، خسارت به بیمه شدگان بپردازد.
وی افزود: دامنه فراگیری بیمه محصولات کشاورزی با توجه به گستردگی این بخش اهداف آرمانی آن را تامین نمی کند.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی یادآور شد: با توجه به نگرش دولت که در نظر دارد در آینده هیچ نوع کمکی به خسارت دیدگان پرداخت نکند، لزوم گسترش انواع بیمه ها بیش از پیش نمایان می شود.
وی یکی از مشکلات بخش بیمه محصولات کشاورزی را تاخیر در پرداخت غرامت عنوان کرد و افزود: تاخیر در پرداخت ها نارضایتی و عدم جذابیت بیمه پذیری را به دنبال خواهد داشت.
ابطالی در پایان تصریح کرد: از 120 میلیارد تومان خسارت در طوفان هفتم مهر ماه 30 در صد مربوط به بخش کشاورزی بود که هیچ بودجه ای به این امر تخصیص نیافته است.